Fant mobildeler dandert rundt spionliket

MI6-spionen Gareth Williams kan være drept av forsmådd elsker.

FUNNET I SPORTSBAG: Kommunikasjonseksperten Gareth Williams var svært glad i å sykle og trene, og betegnes som en svært hyggelig ung mann. Foto: SWNS
FUNNET I SPORTSBAG: Kommunikasjonseksperten Gareth Williams var svært glad i å sykle og trene, og betegnes som en svært hyggelig ung mann. Foto: SWNSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Gareth Williams ble funnet drept i sin leilighet i Pimlico i London i går. 31-åringen hadde i ett år jobbet for den topphemmelige etterretningstjenesten MI6. Han ble funnet i en sportsbag.

Da politiet tok seg inn i Williams leilighet lå en mobiltelefon og flere simkort dandert ved liket - på «som i et ritual», ifølge politikilder til The Guardian.

31-åringen hadde gitt etterretningstjenesten råd om hemmelige kommunikasjonsmetoder. Politiet etterforsker nå, etter funnet av mobildelene, hvorvidt drapet var relatert til jobben Williams hadde gjort for britiske myndigheter.

- Kjærlighetsdrap Politiet utelukker imidlertid ikke at den trenings- og sykkelglade aleneboeren ble drept etter en krangel med en kjæreste.

Williams skal nemlig ha planlagt å flytte tilbake til Gloucestershire, der han tidligere bodde og jobbet, nå som tida hos MI6 var over.

Drapsofferet hadde før MI6-året jobbet som informasjonsoffiser i GCHQ-enheten, kommunikasjonsenheten som forer regjeringen og de væpnede styrkene med informasjon.

Ifølge Daily Telegraph kan en forsmådd elsker, som nå fryktet å miste kontakten med Gareth Williams, ha tatt 31-åringens liv.

Det er ingen tegn til at noen har brutt seg inn i leiligheten, noe som tyder på at Williams kjente drapsmannen.

Livsstil Politiet går nå igjennom overvåkningsbilder fra gata der Williams bodde, for å kartlegge hans - og drapsmannens - bevegelser.

SPURTE PÅ DØRENE: Politiet forsøker å kartlegge Williams' siste bevegelser. Foto: Keith Hammett/Dagbladet
SPURTE PÅ DØRENE: Politiet forsøker å kartlegge Williams' siste bevegelser. Foto: Keith Hammett/Dagbladet Vis mer

- Vi forsøker å kartlegge livsstilen hans og hans siste bevegelser, sier en britisk politikilde.

Det ble meldt at Williams ble stukket til døde - noe som nå ifølge britisk presse har vist seg å ikke stemme. Dødsårsaken er dermed ikke kjent.

Jenny Elliott, som hadde leid ut en leilighet til Williams i Gloucestershire, tok drapet svært tungt, og forteller om en svært hyggelig mann.

- Jeg så på ham nesten som en sønn. Jeg pleide å be ham fortelle hva han drev med - men det hadde han jo aldri lov å si. Han flirte bare litt og smilte bredt, husker Elliott overfor Daily Mirror.

BEVIS: Politiet har samlet flere av Williams' eiendeler, som skal sjekkes for DNA. Sykkelen på bildet antas å tilhøre avdøde. Foto: Keith Hammett/Dagbladet
BEVIS: Politiet har samlet flere av Williams' eiendeler, som skal sjekkes for DNA. Sykkelen på bildet antas å tilhøre avdøde. Foto: Keith Hammett/Dagbladet Vis mer