Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant mobiltelefon like ved boligen til siktet 24-åring

Politiet har tidligere bekreftet at de mistenker at Galina Sandevas drapsmann tok med seg mobiltelefonen hennes.

FANT MOBILTELEFON: Krimteknikere fra politiet skal ha funnet en mobiltelefon under en rist, rundt 100 meter fra boligen til den siktede 24-åringen. Foto: Fredrik Hove / Hove Media
FANT MOBILTELEFON: Krimteknikere fra politiet skal ha funnet en mobiltelefon under en rist, rundt 100 meter fra boligen til den siktede 24-åringen. Foto: Fredrik Hove / Hove Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge VG skal politiet ha funnet en mobiltelefon like ved boligen til den 24 år gamle mannen som mandag ble pågrepet og siktet for forsettlig drap på Galina Sandeva den 16. desember.

Avisa skriver at krimteknikere fant mobiltelefonen under en rist, rundt 100 meter fra leiligheten til den siktede 24-åringen på St. Hanshaugen i Oslo. 

Politiet har tidligere bekreftet at de mistenker at Galina Sandevas drapsmann tok med seg mobiltelefonen hennes, en svart Globul M100, fra bilen hvor hun ble funnet drept.

- Vi håper at telesporene vil hjelpe oss med hva slags reisemåte personen har brukt fra åstedet, sa Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, 23. desember.

Politiet har ikke kommentert funnet mandag kveld. 

Knytter seg til drapet Den siktede 24-åringen nekter straffskyld, men knytter seg til drapet på Galina Sandeva.

FORSVUNNET: Galina Sandeva hadde en telefon av denne typen. Den er forsvunnet, og politiet ønsker informasjon om den. Foto: Politiet.
FORSVUNNET: Galina Sandeva hadde en telefon av denne typen. Den er forsvunnet, og politiet ønsker informasjon om den. Foto: Politiet. Vis mer

- Han har knyttet seg til hendelsen, men erkjenner ikke straffskyld. Han er lei seg for det som har skjedd, sa advokat Joar B. Henjum til Dagbladet mandag kveld.

Henjum forsvarer 24-åringen som mandag i kveld ble pågrepet og siktet for drapet på Galina Sandeva (28) i Oslo 16. desember. Klienten har hele kvelden sittet i avhør på politihuset på Grønland, og har samarbeidet med etterforskerne.

Motivet uklart Den drapssiktede mannen fra Østlandet ble mandag pågrepet på en adresse i Oslo som ikke er identisk med bopelen hans. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, fortalte etterforskningsleder Grete Lien Metlid på en pressekonferanse i 20.30-tida.

Metlid ville ikke gå inn på hva politiet mener er motivet for drapet på bulgarske Sandeva, som var aktiv i prostitusjonsmiljøet i Oslo. Hun ble funnet død i sin egen bil på Bispekaia, like ved Operaen, om morgenen 17. desember.

Den siktede 24-åringen er kjent for politiet fra før, men ikke for grov kriminalitet. Metlid tror ikke flere personer var involvert i drapet.

Politiet har informert de pårørende til den siktede, og har satt i gang avhør av flere personer i forbindelse med pågripelsen. Metlid vil ikke avkrefte at flere personer kan ha vært involvert i drapet.

- Det er mye etterforskning som gjenstår. Vi må se hva den siktede sier i avhør, sa hun til Dagbladet mandag.

Ønsker streng straff Sandevas mor håper politiet nå har funnet riktig drapsmann.

- Jeg er utålmodig etter å finne ut hvem han er. Jeg vil at han skal få den strengeste straffen, sa hun til Dagbladet mandag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media