Fant møkk og rust i Möllers tran

Minst to anlegg som produserer tran for Peter Möller er stengt av Mattilsynet etter svært graverende funn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst to anlegg som produserer tran for Peter Möller er stengt av Mattilsynet etter svært graverende funn. Forholdene har vært kjent i flere år, uten at forbrukerne er blitt varslet.

Måkeskitt i råvarene, rustne og skitne oppbevaringstanker og innblanding av lut i ferdig vare er bare noen av funnene som Mattilsynets inspektører har kommet over de to siste årene.

Hittil i år har Mattilsynet stanset produksjonen ved tre anlegg som manglet godkjenning. Ifølge tilsynsrapportene var hygienen ved minst ett anlegg så dårlig at tranen kunne være helseskadelig, skriver Aftenposten.

I tillegg har Mattilsynet flere ganger uforvarende kommet over trandamperier som ikke har godkjenning, eller produksjonsanlegg som tilsynet ikke ante eksisterte.

Tilsynet har også kommet over at industritran, fiskeolje som blant annet brukes i produksjon av maling, er sendt til fabrikker som lager drikketran og tranpiller.

I en intern e-post fra en av førsteinspektørene i Mattilsynet som Aftenposten har fått tilgang til, heter det: «Det kommer nok til å bli oppstyr når dette kommer ut en gang».

(NTB)

FANT MÅKESKITT, RUST OG LUT I TRANEN: Hittil i år har Mattilsynet stanset produksjonen ved tre anlegg som produserer Möllers tran, som manglet godkjenning.