DANSK REKORD:  Denne rotta som veide 641 gram er trolig den største som noen gang er fanget i Danmark: Foto: Kristian Linnemann/Ekstrabladet
DANSK REKORD: Denne rotta som veide 641 gram er trolig den største som noen gang er fanget i Danmark: Foto: Kristian Linnemann/EkstrabladetVis mer

Fant monsterrotte bak supermarked i Danmark

I kamp med spesialtrent hund før den ble nedlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Et dansk skadedyrskontrollfirma satt denne uka en skremmende rekord, da de jaktet ned den største rotta noen gang sett i Danmark.

Beistet veide hele 641 gram. Til sammenlikning veier en normal stor norsk rotte rundt 250 gram, opplyser daglig leder i Abs Skadedyrkontroll Christian Krogstad til Dagbladet.

Også i Bradford i England har en invasjon av kjemperotter skapt frykt blant beboerne. Rottene, som var nesten 80 centimeter lange, viste seg å være av en søramerikansk rase som trolig hadde rømt fra fangenskap.

— Ingenting å frykte Abs Skadedyrkontroll som daglig må hjelpe nordmenn med å bli kvitt rotter fra kjellere og hager, tror ikke vi behøver å frykte en invasjon av kjemperotter i Norge.

— Det dukker stadig opp historier om slike gigantbeist, men det er stort sett vandrehistorier. Hvis brunrottene, som er de vi har i Norge, får helt ekstremt gode kår og riktig mat, så kan de komme opp i 400 gram. Da er de rundt 25 centimeter lange, pluss halen som også kan bli 25 centimeter. En så stor rotte som denne i København tror jeg nesten må skyldes en sykdom eller en genfeil, tror han.

Spesialtrent hund
Det var de spesialtrente rottefangerhundene Wilma og Olia som nedla den gigantiske rotta bak et supermarked i København på onsdag. Hvilket supermarked det var, vil ikke firmaet opplyse om.

— Egentlig var vi ute i bakgården i et annet ærend, da hunden mine hørte det puslet under en konteiner. Den ene hunden skremte rotta ut, mens den andre drepte den, forteller skadedyrsbekjemper Morten Groser fra Anit Cimex til Ekstra Bladet.

Rotta, som var av hunkjønn, ga seg imidlertid ikke uten kamp. Selv om hele episoden var over i løpet av bare tre-fire sekunder så rakk hun å bite seg fast i lærhalsbåndet til Wilma slik at det røk, før hunden fikk ristet rotta så voldsomt at den knakk nakken.

Ifølge den danske skadedyrseksperten Jens Lodahl fra Universitetet i Århus, veide den største rotta man kjenner til 700 gram. Københavns-kjempen er dermed ikke langt unna verdensrekorden. Et voldsomt skybrudd i den danske hovedstaden var trolig årsaken til at den dukket opp.

— Skybruddet oversvømte kloakken og tvang rottene opp til jordas overflate, opplyser Groser.