Fant monsterveps: - Ikke vanlig

Pippip Ferner fikk brått selskap av monstervepsen.

GIGAVEPS: - Summingen hørtes nesten ut som en fugl, forteller Pippip Ferner til Dagbladet. Video: Pippip Ferner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet skrev nylig om geithamsen - også kalt monsterveps - som er tilbake etter å ha vært utryddet her til lands i nesten 100 år.

Den er dobbelt så stor som vanlig veps, stikket er vondere og plagene varer ofte lengre enn vanlige vepsestikk.

Det var nettopp denne typen veps Pippip Ferner så da hun var på besøk hos en venninne i Sandvika. Etter å ha observert at vepsen fløy under en hagepute ble venninnene nysgjerrige.

- Ikke skvetten

- Vi snudde på puta for å se hvorfor, da kom hele bolet til synet. Det er ikke vanlig at man får kikke nedi et slikt bol, så vi ble interesserte og fascinerte. Vi skjønte fort at det ikke handlet om en vanlig veps, den var svær og summingen hørtes nesten ut som en fugl, forteller hun.

- Ble dere skremt av synet?

- Nei, jeg er ikke så veldig skvetten. Vi forholdt oss rolig, og flyttet oss litt tilbake da vepsen var i nærheten siden den sikkert følte seg truet. Da vi fjernet puta med hele bolet var den tydelig forvirret for hvor familien var. Den bare fløy rundt, den stakk ingen, og var ikke hissig mot oss svarer Ferner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer