Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant mosaikkgulv fra romertida

Et perfekt bevart gammelt romersk mosaikkgulv er blitt oppdaget i nærheten av den norditalienske byen Verona.

FUNN: Et perfekt bevart gammelt romersk mosaikkgulv er blitt oppdaget i nærheten av den norditalienske byen Verona. Video: NTB Scanpix Vis mer

Mosaikken ble funnet noen få meter under en rad med vinstokker. På grunn av coronapandemien har en utgraving i området vært stoppet, men bare ei uke etter at arbeidet kom i gang igjen fant de mosaikkgulvet, skriver, The Guardian.

TURISTATRAKSJON: Ordføreren i den lille italienske byen vil at stedet hvor mosaikken er funnet skal bli et sted for turster. Foto:AFP.
TURISTATRAKSJON: Ordføreren i den lille italienske byen vil at stedet hvor mosaikken er funnet skal bli et sted for turster. Foto:AFP. Vis mer

Siden 1922 har det vært arbeid i området, og mosaikkgulvet skal tilhøre en romersk villa som skal ha stått på stedet i det tredje århundre.

- Etter utallige tiår med mislykkede forsøk, har en del av gulvet og grunnlaget for den romerske villaen som ligger nord for Verona endelig blitt funnet, skrev myndigheter fra Negrar di Valpolicella på byens Facebook-side.

FORURENSNING: Karantenereglene som nå er innført i Italia, har resultert i noe som kan være overraskende for mange. Video: KamaeraOne/NTB Vis mer

Robert Grison, ordføreren i Negrar di Valpolicella sier til lokalavisa at stedet skal bli et turistmål, og de skal gjøre det de kan for at folk fra inn- og utland skal få oppleve stedet.

- Vi mener et kultursted med en slik verdi fortjener oppmerksomhet, sier han.

Italias severdigheter åpner nå saktens opp etter at alt har vært stengt på grunn av coronapandemien. På tirsdag åpnet den arkeologiske parken Pompeii. Parken åpner med sikkerhetstiltak, inkludert temperaturkontroll, mens inngangsprisen er redusert til fem euro.

Colosseum åpner igjen 1. juni. Besøkende er forpliktet til å kjøpe billetter på nettet, bruke ansiktsmasker og få temperaturen sjekket før de kommer inn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!