Fant musehode i lunsjen - igjen

For andre gang på en måned har et musehode blitt funnet i lunsjen til en uheldig kinesisk kantinegjest.

MUS: Dette objektet fikk en uheldig student i risretten sin ved et kinesisk universitet. Under en måned senere bekrefter myndigheter at det samme har skjedd igjen. Foto: Sosiale medier
MUS: Dette objektet fikk en uheldig student i risretten sin ved et kinesisk universitet. Under en måned senere bekrefter myndigheter at det samme har skjedd igjen. Foto: Sosiale medier Vis mer
Publisert

Den 1. juni la en student ved universitetet i Nanchang, i Kina, ut et bilde som viste «et objekt med tenner, øyne og nese», som studenten hadde fått i sin risrett i universitetets kantine.

Nå har det tilsynelatende skjedd igjen.

Hevdet andenakke

Etter det første musehode-funnet hevdet matinspektører at det var en andenakke studenten hadde fått i maten.

- Hvordan har det seg at andenakken har grodd ut tenner?, spør en av de flere tusen personene som reagerte på studentens video, ifølge South China Morning Post.

Seinere undersøkelser avviste andenakke påstanden og bekreftet at det dreide seg om et musehode, ifølge China Daily.

Skjedde igjen

Nå skriver også avisa at byrået for markedsregulering i Xiushan fylke har anerkjent at et nytt musehode er blitt funnet i en uheldig kantinegjests lunsj.

Denne gangen ble funnet gjort i kantina tilhørende et sykehus for tradisjonell kinesisk medisin, ifølge avisa.

Et viltkamera i Wolong naturreservat i Kina fanget et svært sjeldent syn. Video: AP. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

China Daily skriver at sykehuset, som får sin kantinemat levert av en statseid tredjepartsleverandør, aldri har hatt liknende funn tidligere.

Om det er samme leverandør som leverer mat til universitetet, opplyses det ikke om.

Raser

I kjølvannet av musehode-funnene har folk reagert sterkt på sosiale medier, der mange søker etter å finne noen å holde ansvarlig for fremmedobjektene.

Også påstandene om at objektet var en andenakke har fått folk til å reagere.

- Å ikke innrømme sine feil vil bare føre til flere problemer. Jo mer man skjuler sannheten, jo mer skader det troverdigheten, skrev en sint bruker etter funnet av det første musehodet i starten av juni, ifølge SCMP.

- Fra nå av burde kafeteriaer installere kameraer og spille av overvåkningsvideoen i spisesalen, skriver en sint Weibo-bruker, ifølge Reuters.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer