Etter drapet på Gracie (23):

Fant mystisk lapp: «Ikke lyv»

Foreldrene til Gracie Spinks (23) mener politiet kunne avverget drapet på datteren. - Skikkelig frustrerende, sier moren.

FORTVILER: Moren og faren til Garcie Spinks (bildet) er mildt sagt lite fornøyd med politiets håndtering av drapet sin datteren deres. Foto: Instagram
FORTVILER: Moren og faren til Garcie Spinks (bildet) er mildt sagt lite fornøyd med politiets håndtering av drapet sin datteren deres. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

I juni ble 23 år gamle Gracie Spinks funnet hardt skadd i nærheten av stallen der hun oppholdt hesten sin.

Spinks ble funnet i en blodpøl ved siden av hesten, og politiets teori var at hun ble kastet av den.

23-åringen fra Derbyshire ble funnet av to personer, og en av dem skal ha sett en mannsperson løpe fra stedet klokka 08.00 om morgenen.

Et av vitnene tilkalte ambulanse, og ambulansearbeiderne var overbevist om at hun var blitt sparket av dyret. Men nå viser etterforskningen noe helt annet.

Spinks ble erklært død 50 minutter etter at hun ble funnet, og et par timer etterpå ble det funnet en død mann like i nærheten av stallen. Mannen hadde tidligere blitt anklaget for «stalking» av Spinks, og var også tidligere kollega av 23-åringen.

Obduksjonsrapporten viste at vedkommende tok sitt eget liv, og det ble også konkludert med at det ikke hadde skjedd noe seksuelt overgrep i forbindelse med drapet:

Spinks ble knivstukket ved halsen, i tillegg til ryggraden, viser obduksjonsrapporten hennes, ifølge BBC.

Savner svar

Det har gått fire måneder siden den britiske jenta altså ble funnet drept. Nå tar moren til den avdøde 23-åringen et kraftig oppgjør med politiet.

- En mann, som Gracie hadde rapportert til politiet for stalking, forfulgte henne og drepte henne, sier moren i et eksklusivt intervju med Sky News.

- Det hele er skikkelig frustrerende fordi vi ikke har noen svar, som er det eneste vi ber om, trygler hun.

DRAMATISK: Jordskjelvet ble målt til 4,8 og hadde sitt senter 10 kilometer under bakken, rett nordøst for landsbyen Banjar Wanasari. Video: AP. Vis mer

Gjerningsmannen hadde fire måneder før drapet blitt rapportert inn til politiet, og ikke før Spinks ble drept, ble foreldrene hennes kjent med at politiet hadde beslaglagt en bag som ble funnet like i nærheten av stallen kort tid før drapet.

Bagen inneholdt flere kniver, en øks, en hammer og en lapp hvor det sto: «Ikke lyv».

At politiet ikke gikk ut med denne informasjon tidligere får også moren til å reagere:

- Denne bagen med våpen ble brakt inn 6. mai, og så vidt vi vet gjorde ikke politiet noe med den.

Fortviler

Faren mener situasjonen kunne sett annerledes ut om politiet hadde informert datteren om bagen de hadde fått inn.

- Vi hadde ikke latt henne gå ut til stallen alene, sier han.

- Vi hadde ikke latt henne gå noe sted alene. Jeg synes de har ført henne ordentlig bak lyset, fortsetter han.

Politiet svarer

Politiet sier at de fortsatt etterforsker saken, og at de sender sine tanker til Spinks' familie, venner og alle andre som er berørt av den tragiske hendelsen.

- Vi har fortsatt et samarbeid med obduksjonsteknikere og vil fortsette med det til vi har flere svar. Av den grunn kan vi på nåværende tidspunkt ikke kommentere saken ytterligere, heter det i en uttalelse fra politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer