MARINAEN: Det er på dette feriestedet kidnappingen skal ha funnet sted. Den mystiske lappen skal ha blitt funnet ved inngangen til feriestedet, 500 meter fra marinaen.
MARINAEN: Det er på dette feriestedet kidnappingen skal ha funnet sted. Den mystiske lappen skal ha blitt funnet ved inngangen til feriestedet, 500 meter fra marinaen.Vis mer

Fant mystisk lapp på åstedet

Kommunistpartiets militære gren kan ha stått bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: UD opplyser til Dagbladet at de har grunn til å tro at en norsk statborger er blant de kidnappede på Fillippinene.

-Vi jobber ut ifra at det er en norsk statsborger som er utsatt for bortføring. Vi har fått info fra filippinske myndigheter om at det er en nordmann, så vi ser ingen grunn til å betvile det, sier pressevakt i UD Veslemøy Salvesen, til Dagbladet.

Norske UD har også hatt telefonmøte med den norske ambassaden i Manila, og har satt krisestab. Filippinsk politi opplyser til NTB at det er en nordmann blant de fire bortførte.

- Både UD og ambassaden jobber med saken. UD har satt krisestab, og vi jobber nå med å bekrefte opplysningene som foreligger, sier Salvesen.

En mystisk lapp er funnet på stedet hvor en nordmann angivelig skal ha blitt kidnappet, melder nettstedet til presidenten på Filippinene.

På lappen står følgende beskjed: «Rettferdighet for vår kommandant: NPA»

NPA står for New Peoples Army, som er den militære greina til kommunistpartiet på Filippinene.

Utenriksdepartementet har foreløpig ikke kunnet verfisiere opplysningene om at en nordmann skal være kidnappet.

- Vi er kjent med hendelsen. Vi er nå i kontakt med myndighetene på Filippinene for å undersøke om det er en nordmann blant de som er kidnappet. Men det er for tidlig å bekrefte eller avkrefte denne informasjonen, sier pressevakt i UD Veslemøy Salvesen, til Dagbladet.

En uidentifisert gruppe væpnede menn bortførte fire personer fra et populært feriested sør i landet, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Fire personer er bortført, men vi vet ikke hvilken gruppe som står bak. Det ser ut som om utlendingene var målet, det var ikke tilfeldig at de ble tatt, sier kaptein Alberto Caber i det filippinske forsvaret ifølge NTB.

Kledd som turister Til VG sier Caber at de var kledd som turister.

- Bildene viser at det totalt var 11 bevæpnede gjerningsmenn som står bak kidnappingen. De laget ikke bråk eller skapte noe oppstyr før de dro frem våpen, sier Caber.

Militære kilder sier de væpnede mennene snakket engelsk og det filippinske språket tagalog. To japanske turister forsøkte å gripe inn, men forgjeves.

Saken oppdateres.