Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant én av de omkomne i Ålesund

Brakt ut av ruinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de omkomne etter huskollapsen i Ålesund ble torsdag brakt ut ruinene.

- Litt før klokka 12 fant vi en person i bygget. Vedkommende er fraktet ut og brakt til sykehus for identifisering, sier stabssjef John Kåre Flo i Ålesund-politiet til Dagbladet.no.

Politiet gikk tidligere i dag inn i den sammenraste bygningen .

- Det er svært krevende arbeid og vanskelige forhold å jobbe under. Det er mye nedfall i bygget og det er vanskelig å sikre arbeidet, sier Flo om søkingen etter de omkomne.

Anders Jølstad, kommunikasjonsansvarlig for politiet, sa tidligere i dag følgende til Dagbladet.no om søkearbeidet:

- Søkemannskaper går inn for å lete etter alle de fem omkomne i bygget. Vi legger vekt på at prossessen skal oppleves som verdig for de pårørende og trygt for de som deltar i arbeidet.

Søket gjennomføres av redningsmannskaper fra Oslo Brann- og redningetat, under ledelse av Brannvesenet i Ålesund. Det søkes med to lag av tre mann, som er inne i bygget en time hver.

Tidligere har politi og brannvesen antatt at det vil være vanskelig å få ut de som befant seg i husets første etasje fordi det var helt kollapset. Stabssjefen sier imidlertid i dag at de har som utgangspunkt å få ut alle de omkomne.

image: Fant én av de omkomne i Ålesund

Dagbladet.no kommer med mer

" ?>

image: Fant én av de omkomne i Ålesund
FANT OMKOMMET: Den første omkomne etter rasulykkken i boligblokken i Fjelltunveien i Ålesund ble onsdag fraktet ut fra blokka. Politiet skjermet innsynet for pressen og andre tilstedeværende med en stor lastebil. Foto: Sara Johannessen/SCANPIX
FANT OMKOMMET: Den første omkomne etter rasulykkken i boligblokken i Fjelltunveien i Ålesund ble onsdag fraktet ut fra blokka. Politiet skjermet innsynet for pressen og andre tilstedeværende med en stor lastebil. Foto: Sara Johannessen/SCANPIX Vis mer
BEKREFTER FUNN: John Kåre Flo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media