Fant nær 200 utsultede dyr

Griser og storfe vanskjøttet i Grong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mattilsynet fant mandag ettermiddag nærmere 200 vanskjøttede husdyr på en gård i Grong i  Namdalen i Nord-Trøndelag.

I et fjøs og to andre bygg befant det seg over 70 griser og 120 storfe, og endel av dem var utmagret og i  dårlig forfatning.  Flere dyr ble funnet døde.

-
 Forholdene på gården var under enhver kritikk, både når det gjaldt hygiene og tilgangen til for, sier veterinær Per Storli i Mattilsynet til Dagbladet.no.

Dyra var spredd i tre ulike bygninger, og forholdene for grisene var verst.

Storli mener at man har fått avverget en stor dyretragedie ved å gripe inn nå. 

Det var et anonymt tips som førte til at Mattilsynet aksjonerte. Forholdene var slik at det ikke ble vurdert som tilrådelig å fortsette husdyrdriften ved bruket.

Blir slaktet

Mange av dyra var fortsatt i et såpass bra hold at de kan sendes som vanlige slaktedyr.

Grisene og  endel av storfeet blir sendt til slakting onsdag. 

Storfeet må registreres først, og må rengjøres før de kan sendes, dette tar det noe tid å få tømt gården.

Storfebesetningen består av ammekyr og okser.

Er i dialog Gårdbrukeren har en grei dialog med Mattilsynet og er innforstått med at slakting er den beste løsningen. Han er også tilbudt hjelp fra kommunens helsetjeneste. John Bjarne Falch, distriktssjef i Mattilsynet, sier til Adresseavisas nettutgave at folk som er kommet opp i slike situasjoner ofte synes det er en lettelse å få hjelp. - De føler seg trengt opp i et hjørne, og trenger bistand for å komme seg ut av den vanskelige situasjonen.