Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant narkotika på Stortinget

Positivt utslag på amfetamintest gjennomført av Se og Hør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det sniffes amfetamin fra Stortingets toaletter.

Det skriver Se og Hør, etter å ha gjennomført tester på stortingstoalettene.

«Det var torsdag 2. februar klokken 10.20 vi foretok den første sjekken på en av Stortingets toaletter. Vi testet en tilfeldig bås på toalettet som ligger i korridor 199D - i første etasje parallelt med Karl Johans gate. Resultatet kom umiddelbart ... Amfetamintesten var positiv», skriver de.

Reagerer

De andre testene ukebladet gjennomførte var negative, eller ikke mulige å konkludere ut fra. Ukebladet brukte en såkalt Drugwipe for å teste toalettene for narkotika.

- Dersom noen misbruker ulovlige stoffer her, er det meget skuffende, uttaler Stortingets direktør Hans Brattestå til Se og Hør.

Han sier det kanskje er naivt å tro ingen misbruker på Stortinget, siden narkotika finnes overalt i samfunnet.

Både sikkerhetssjefen ved Stortinget, Gerrit Løberg, og Jan Arild Ellingsen, justispolitisk talsmann for Frp, reagerer kraftig på funnet. Leder i Stortingets justiskomite Anne Marte Bjørnflaten (Ap) mener på sin side det ikke er mer alvorlig enn narkotikafunn andre steder i samfunnet.

Det er mange andre enn stortingsrepresentanter som bruker toalettene. Stoffet kan med andre ord like gjerne stamme fra journalister, besøkende eller andre ansatte, som fra Stortingrepresentanter.

FANT NARKOTIKA: Se og Hør gjennomførte tester på stortingstoalettene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!