Fant narkotika på Stortinget

Positivt utslag på amfetamintest gjennomført av Se og Hør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det sniffes amfetamin fra Stortingets toaletter.

Det skriver Se og Hør, etter å ha gjennomført tester på stortingstoalettene.

«Det var torsdag 2. februar klokken 10.20 vi foretok den første sjekken på en av Stortingets toaletter. Vi testet en tilfeldig bås på toalettet som ligger i korridor 199D - i første etasje parallelt med Karl Johans gate. Resultatet kom umiddelbart ... Amfetamintesten var positiv», skriver de.

Reagerer

De andre testene ukebladet gjennomførte var negative, eller ikke mulige å konkludere ut fra. Ukebladet brukte en såkalt Drugwipe for å teste toalettene for narkotika.

- Dersom noen misbruker ulovlige stoffer her, er det meget skuffende, uttaler Stortingets direktør Hans Brattestå til Se og Hør.

Han sier det kanskje er naivt å tro ingen misbruker på Stortinget, siden narkotika finnes overalt i samfunnet.

Både sikkerhetssjefen ved Stortinget, Gerrit Løberg, og Jan Arild Ellingsen, justispolitisk talsmann for Frp, reagerer kraftig på funnet. Leder i Stortingets justiskomite Anne Marte Bjørnflaten (Ap) mener på sin side det ikke er mer alvorlig enn narkotikafunn andre steder i samfunnet.

Det er mange andre enn stortingsrepresentanter som bruker toalettene. Stoffet kan med andre ord like gjerne stamme fra journalister, besøkende eller andre ansatte, som fra Stortingrepresentanter.

FANT NARKOTIKA: Se og Hør gjennomførte tester på stortingstoalettene.