FUNNET HER: Den terrortiltalte uiguren bodde bak denne døren i leilighet 707 i Kirkeveien 116 i Oslo.
Foto: Truls Brekke
FUNNET HER: Den terrortiltalte uiguren bodde bak denne døren i leilighet 707 i Kirkeveien 116 i Oslo. Foto: Truls BrekkeVis mer

Fant navnet på terrorsjef hjemme hos Davud

Hadde skrevet navnet på en fremtredende terrorsjef fra al-Qaida i notatboken sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Under en hemmelig ransaking hjemme hos Mikael Davud oppdaget PST at han hadde skrevet navnet på en fremtredende terrorsjef fra al-Qaida i notatboken sin.

PST gjennomførte den hemmelig ransakingen i Davuds leilighet i fjor høst, ifølge VG.

Under ransakingen fant de fire passbilder av det de har identifisert som den ettersøkte terroristen Ibrahim Adam, samt navnet til terrorlederen Abdul Hafiz. Etterforskerne i PST mener det er bekymringsfullt at de fant dette navnet hos Davud.

- Det kan hende navnet Hafiz har vært nevnt i avhør. Det finnes mange med det navnet, og det sier ikke noe spesielt, sier Davuds advokat, Carl Rieber-Mohn, om funnene til VG.

Rieber-Mohn er heller ikke sikker på om de nevnte passbildene er av Ibrahim Adam, eller om alle fire er av samme person.

- Jeg har ikke sett noe dokument som gjør bildene mistenkelige. Vi vet ikke om det er samme person, eller hvordan identifiseringen skal ha skjedd. Jeg er skeptisk til dette, sier han.

(NTB)

- MANGE MED NAVNET: Den terrorsiktede 39-åringens advokat Carl Rieber-Mohn mener mange folk har det samme navnet. Foto: Elisabeth Sperre Alnes
- MANGE MED NAVNET: Den terrorsiktede 39-åringens advokat Carl Rieber-Mohn mener mange folk har det samme navnet. Foto: Elisabeth Sperre Alnes Vis mer