Fant nedfryst baby i pappkartong

- Kroppen har trolig blitt oppbevart i en fryser en stund, sier kriminalinspektør Jan Ullén.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går formiddag lekte tre gutter i et skogholt ved Gustavsberg utenfor Stockholm. Da oppdaget de en pappkartong som noen hadde satt fra seg rett ved stien gjennom skogholtet.

- Det var et bilde av en støvsuger på kartongen, så jeg trodde det var en tom støvsugereske, sier en av guttene til Expressen.

Men da de kjente på esken forsto de raskt at den ikke var tom. Det første de så var en haug med granbar.

- Vi tok ut granbaren og så at det lå et håndkle under. Det var bæsj på håndkleet, forteller guttene. Fulle av nysgjerrighet begynte de å pirke i håndkleet med en pinne.

- Da så jeg en liten hånd som stakk ut, og den var liksom frossen.

- Det handler om et veldig nyfødt barn som sannsynligvis har blitt drept, men så langt har vi ikke engang kunne fastslå kjønnet på barnet, sier Tomas Samuelsson ved Nackapolitiet til Aftonbladet.

- Kroppen har trolig blitt oppbevart i en fryser en stund, sier kriminalinspektør Jan Ullén til Expressen. Han mener kroppen ikke kan ha ligget lenge i skogholtet, for liket var fortsatt frossent da politiet sperret av området.

Uten spor

Den døde babyen ble kjørt til rettsmedisinerne i Solna for obduksjon. Politiet har så langt ingen spor i saken, og må avvente obduksjonen for å kunne si noe om dødsårsaken. I går kveld gikk politiet fra dør til dør i området.

- Hittil har vi ikke fått inn noen nye opplysninger. Ingen har sett noe. Vi har ingen tips eller iakttagelser, og ingen teorier. Ingenting, sier Samuelsson.

Ifølge Expressen skal barnets kropp bære tydelig preg av mishandling, og politiet mener barnet ikke kan ha vært mer enn en uke gammelt da det døde.