- Fant nervegift i Navalnyj

Tyske myndigheter sier at de fant nervegiften Novitsjok i blodet til Putin-kritiker Aleksej Navalnyj. Forbundskansler Angela Merkel kaller det et drapsforsøk.

NERVEGIFT: Tyske myndigheter sier at de fant nervegiften Novitsjok i blodet til Putin-kritiker Aleksej Navalnyj. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tyske myndigheter opplyser at de har funnet nervegiften Novitsjok i den russiske oposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj.

Støttespillerene til Putin-kritikeren mener at han fikk i seg gift da han drakk en kopp te på flyplassen i Tomsk i Sibir.

Tyske myndigheter skriver i en pressemelding at det finnes «utvetydige bevis» for at han ble forgiftet.

- Et militært spesiallaboratorium ved Charité universitetssykehus i Berlin har gjennomført en toksikologisk undersøkelse av prøver tatt av Aleksej Navalnyj. Derigjennom er det avdekket uomtvistelige bevis på et kjemisk nervestridsmiddel i Novitsjok-gruppa, opplyser Steffen Seibert, pressetalsmann for forbundsregjeringen i Tyskland, i en pressemelding.

Forbundskansler Angela Merkel omtaler det som et «drapsforsøk med nervegift» på en pressekonferanse onsdag ettermiddag, skriver DW. Videre sa hun at hun forventer at Russland nå forklarer seg.

- Sjokkerende

Seibert opplyser videre at den tyske politiske toppledelsen, med forbundskansler Angela Merkel i spissen, i dag har rådført seg i et møte for å bestemme hvilke skritt som skal tas framover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer