Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant nesten argument mot EU

Karita Bekkemellem Orheim greide nesten å finne et godt argument mot EU da vi ringte. Men hun har mange argumenter for. Møt Karita på nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets Karita Bekkemellem er ung, radikal, talefør og fra distriktene. Akkurat den lederfiguren ja-siden etterlyste i 1994. Orheim vil gjerne ha en ny EU-kamp, og håper at partitaktiske hensyn ikke vil komme i veien for en skikkelig debatt.

Her er hennes tre viktigste argumenter for EU:

- Samarbeid. Vi lever i et internasjonalisert og globalisert samfunn, og vi er sterkt knyttet til det som skjer i Europa enten vi vil eller ikke. Det er en selvfølge for alle som er engasjert io politikk å søke samarbeid og delta der beslutningene tas, enten det er i kommunestyrer eller på internasjonalt plan. Vi er dessuten passive medlemmer av EU allerede gjennom EØS-avtalen

- Verdiskapning. Jeg kommer fra et eksportfylke, og det er skremmende å se hva som skjer med møbelindustrien og fiskeindustrien. Vi trenger like konkurransevilker som de viktigste landene vi handler med.

- Fordeling. Skal vi få til en bedre fordeling mellom landene må vi søke sammen. FN og EU vil være viktig, også når det gjelder den tredje verden.

Vi utfordret Orheim til å komme med et godt argument mot EU. Det greide hun - nesten.

- Det kanskje viktgste argumentet mot er at ingen helt kan spå hvordan samarbeidet i EU vil utvikle seg, men slik er det jo med alle styresett, sier Orheim.

Hun vil gjerne ha en ny folkeavstemning, men har ikke bestemt seg for når den børe være.

- Tidspunktet får vi komme tilbake til. Partiene må ikke ta taktiske hensyn slik at de frykter å ta en europadebatt på en ordentlig måte. Jeg håper vi greier å holde et nivå slik at vi ikke havner i skyttergravene med en gang, sier Orheim.

Nettmøtet må dessverre utsettes, men vi jobber med å finne et nytt tidspunkt. Send gjerne inn spørsmål!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media