Fant nesten argument mot EU

Karita Bekkemellem Orheim greide nesten å finne et godt argument mot EU da vi ringte. Men hun har mange argumenter for. Møt Karita på nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiets Karita Bekkemellem er ung, radikal, talefør og fra distriktene. Akkurat den lederfiguren ja-siden etterlyste i 1994. Orheim vil gjerne ha en ny EU-kamp, og håper at partitaktiske hensyn ikke vil komme i veien for en skikkelig debatt.

Her er hennes tre viktigste argumenter for EU:

- Samarbeid. Vi lever i et internasjonalisert og globalisert samfunn, og vi er sterkt knyttet til det som skjer i Europa enten vi vil eller ikke. Det er en selvfølge for alle som er engasjert io politikk å søke samarbeid og delta der beslutningene tas, enten det er i kommunestyrer eller på internasjonalt plan. Vi er dessuten passive medlemmer av EU allerede gjennom EØS-avtalen

- Verdiskapning. Jeg kommer fra et eksportfylke, og det er skremmende å se hva som skjer med møbelindustrien og fiskeindustrien. Vi trenger like konkurransevilker som de viktigste landene vi handler med.

- Fordeling. Skal vi få til en bedre fordeling mellom landene må vi søke sammen. FN og EU vil være viktig, også når det gjelder den tredje verden.

Vi utfordret Orheim til å komme med et godt argument mot EU. Det greide hun - nesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer