Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant ni tonn marihuana

I en lastebil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): NATO-styrker og afghanske politimenn beslagla mer enn ni tonn marihuana fra en lastebil i sørlige Afghanistan, melder NATO i dag.

Bilen ble stanset i nærheten av Qalat på hovedveien mellom Kandahar og Kabul. NATO vil ikke fortelle hvilken dag beslaget ble gjort, men forteller at fire menn som var i bilen ble arrestert. All narkotikaen vil bli ødelagt når det ikke lenger trengs som bevis i rettssalen.

NATO melder også at amerikanske soldater fant 55 kilo opium i en bil tidligere denne uka. Bilen ble stanset vest i landet, i Farah-provinsen, og to menn ble arrestert.

Ifølge FN er Afghanistan verdens største opiumprodusent, og de dyrket 59 prosent mer i år enn i fjor. Hele 6100 tonn opium ble dyrket i landet det siste året, det er nok opium til å lage 610 tonn av heroin, og tilsvarer en tredjedel av forbruket i verden, viser tall fra FN.

Rundt 2,9 millioner mennesker er involvert i opiumdyrkingen, det vil si mer enn 12 prosent av Afghanistans befolkning.

Dyrkingen har skutt fart siden Talibanstyrets fall i 2001. Taliban drev en aktiv og brutal kampanje mot opiumdyrkingen. Ifølge afghansk og vestlig narkotikapoliti er Taliban nå involvert i narkotikasmuglingen i Afghanistan.

FLOMMER OVER AV DOP: Kanadiske soldater patruljerer i en åker av mais og marihuana ved landsbyen Kolk i Afghanistan tidligere denne måneden. NATO-soldater beslagla nylig ni tonn marihuana fra en lastebil. Foto: Scanpix
FLOMMER OVER AV DOP: Kanadiske soldater patruljerer i en åker av mais og marihuana ved landsbyen Kolk i Afghanistan tidligere denne måneden. NATO-soldater beslagla nylig ni tonn marihuana fra en lastebil. Foto: Scanpix Vis mer