- Fant nøkkel og rømte

Norsk kvinne (27) holdt fanget og voldtatt av seks menn i 20 dager.

RØMTE FRA SERIEVOLTEKT:  En norsk kvinne (27) skal ha blitt holdt innesperret i et hus i 20 dager i et hus i Chania på Kreta. Hun skal ha blitt utsatt for en rekke overgrep før hun til slutt klarte å rømme.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
RØMTE FRA SERIEVOLTEKT: En norsk kvinne (27) skal ha blitt holdt innesperret i et hus i 20 dager i et hus i Chania på Kreta. Hun skal ha blitt utsatt for en rekke overgrep før hun til slutt klarte å rømme.Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Chania bekrefter overfor Dagbladet at en 27 år gammel norsk kvinne skal ha blitt holdt fanget og voldtatt i et hus i 20 dager.

- Hun kom til oss på lørdag, men da hadde hun først vært i kontakt med den norske ambassaden her i Chania. Hun hadde funnet en nøkkel og rømt en gang da alle var borte fra huset, forteller politibetjent Anastacia Galangi.

Seks mann skal ha deltatt i de omfattende overgrepene. En 40 år gammel kvinne fra Romania er arrestert.

- Hun er arrestert for å ha hjulpet mennene. Vi kjenner i tillegg identiteten til en av mennene. Det er en lokal mann som er 35 år, men han er ikke pågrepet enda. De andre vet vi ikke hvem er enda, sier Galangi.

Den norske kvinnen skal ha blitt truet på livet og mishandlet mens hun ble holdt fanget med makt. Sexovergrepene skal ha skjedd hver dag, ifølge det greske nyhetsbyrået ANA.

Galangi er ikke kjent med om hun også er fysisk skadd.

- Jeg vet ikke hvilken tilstand hun er i, sier hun.

Pressevakt i UD Marte Lerberg Kopstad bekrefter at hun er kjent med saken, og at det er blitt ytt konsulær bistand, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.