Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant nummer til al-Qaida-medlem på Krekar

Mulla Krekar skal ha telefonnumre til antatte al-Qaida-medlemmer på seg da han ble pågrepet i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førstestatsadvokat Erling Grimstad i Økokrim opplyser til Aftenposten at Økokrim nylig tok kontakt med italiensk politi fordi de hadde fått nye opplysninger i forbindelse med etterforskningen av mulla Krekar.

Ifølge Aftenposten var det en telefonliste mulla Krekar hadde på seg da han ble pågrepet i Nederland i september som er bakgrunnen for henvendelsen. Lista skal inneholde numre til to personer som italiensk politi knytter til al-Qaida.

Kurdere arrestert

Los Angeles Times skrev i slutten av april at to kurdere med oppholdstillatelse i Italia ble fengslet i august i fjor mistenkt for å ha samarbeidet med al-Qaida-toppen Abu Musab Zarqawi.

De to kurderne skal ha forberedt operasjoner for gruppen mulla Krekar har vært tilknyttet, Ansar al-Islam, i forbindelse med at al-Qaida fikk opprette treningsleirer i Nord-Irak. Det er telefonnumre til disse to kurderne som skal ha blitt funnet på mulla Krekar. Krekars advokat, Brynjar Meling, opplyser at mulla Krekar har sagt han tror han hadde ett italiensk telefonnummer på seg da han ble arrestert, og at det var til en moské i Italia i forbindelse med noen foredrag han holdt i Italia i 1992.

- Han sier han ikke har brukt det ene telefonnummeret siden 1992, sier Meling til Aftenposten.

Møtte al-Zawahiri

Mulla Krekar har for øvrig i avhør med Politiets sikkerhetstjeneste innrømmet at han i 1988 møtte al-Qaida-toppen Ayman al-Zawahiri, som onsdag rettet terrortruslene mot Norge, skriver VG.

- Han kjenner ikke mannen, men de møttes i en moské under fredagsbønnen. I moskeen var det tradisjon at alle håndhilste på hverandre, og derfor hilste de, sier Brynjar Meling til avisen.

Krekar avviser at han har hatt kontakt med al-Zawihiri etter 1988.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media