Fant nummer til mannlige prostituerte ved spionliket

Men politiet mistenker at homobevisene er plantet for å skjule sannheten.

LYNENDE INTELLIGENT: Gareth Williams var svært intelligent, god i matte - men naiv, ifølge en kompis. Foto: SWNS
LYNENDE INTELLIGENT: Gareth Williams var svært intelligent, god i matte - men naiv, ifølge en kompis. Foto: SWNSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): CIA kobles nå inn i etterforskningen av drapet på den britiske spionen Gareth Williams (31), som ble funnet drept i en sportsbag i sin luksusleilighet i Pimlico i London på tirsdag.

Flere besøk Williams har ifølge Daily Mail gjort flere turer årlig - opptil fire på et år - til Pentagons kommunikasjonsenhet i Maryland, og amerikanske myndigheter tar nå derfor del i etterforskninga.

Den siste turen ble gjort kun uker før Williams ble funnet drept.

Britisk politi har siden drapsalarmen gikk etterforsket hvorvidt Williams' død har å gjøre med hans svært spesielle, og sensitive yrkesvalg.

Men det har også dukket opp opplysninger som enten tilsier - eller er plantet der for å tilsi - at 31-åringen har levd et dobbeltliv, og at dobbeltlivet ble hans bane.

Homodrap? Politiet har funnet homoblader og telefonnummerne til flere kjente, mannlige prostituerte i leiligheten, liggende like ved liket av Gareth Williams.

Først ble det antatt at drapet kan være et sjalusioppgjør, eller at det var en forsmådd elsker som tok livet av Williams.

Den veltrente 31-åringen hadde gjort det klart at han aktet å flytte tilbake til Gloucestershire, der han tidligere har bodd, da vikariatet hos MI6 var over.

Nå etterforsker politiet om homobevisene kan være plantet for å lede deres oppmerksomhet i retningen av et kjærlighetsoppgjør i anledning flyttinga - for å skjule den virkelige sannheten.

Mattegeni Samtidig har Evening Standard vært i kontakt med en nær venn av Williams, som forklarer at det tidlig var klart at den lynende intelligente Williams skulle bli noe helt spesielt.

Vennene hadde imidlertid trodd at han skulle bli akademiker, ikke spion.

- Det var klart at han ville nå langt, sier Dylan Parry til avisa.

Williams gjorde det svært bra på skolen, og tok også ekstrautdannelse i London ved siden av.

- Han reiste til Bangor University hver uke da han var 16, for å ta deltidsstudier i matte. Men samtidig var han naiv og ikke veldig god til å bedømme folk, og kunne nok lett blitt utnyttet, advarer Parry.

Drapsofferet hadde før MI6-året jobbet som informasjonsoffiser i GCHQ-enheten, kommunikasjonsenheten som forer regjeringen og de væpnede styrkene med informasjon.

FAMLER I BLINDE: Politiet har flere teorier, men få konkrete funn, i jakten på Gareth Williams' drapsmann. Foto: AFP/Scanpix
FAMLER I BLINDE: Politiet har flere teorier, men få konkrete funn, i jakten på Gareth Williams' drapsmann. Foto: AFP/Scanpix Vis mer