Fant ny DNA-profil

Ranerne gjorde to store tabber: De skal ha lagt igjen klær i fluktbilene, og de fikk ikke brent opp en lastebil som inneholdt sovepose og hjelmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet er kjent med flere av politiets viktigste beviser mot de siktede dødsranerne. Ingen i politiet vil offisielt bekrefte de tekniske sporene i saken, men etterforskerne mener at seks av de siktede er DNA-koblet til ranet.

De mest oppsiktsvekkende funnene er gjort i de tre bilene som ble brent opp ved Sørmarka, og i lastebilen som ble forsøkt påtent utenfor politistasjonen i Stavanger. Politikilder beskriver funnene i bilene nærmest som et «DNA-eldorado».

DNA-funn på sovepose

Like før ranet ble en Volvo-lastebil forsøkt satt i fyr utenfor politistasjonen i Stavanger. Ranerne tente på bilen i forsøk på å hindre politiet i å rykke ut. Lastebilen ble antent like etter klokka 08.00 om morgenen 5. april, men brannen ble slokket før lastebilen ble utbrent. Politiets kriminalteknikere fant en rekke spor i lastebilen, selv om ranerne la utstyr i bilen for å brenne det opp.

Inne i bilen lå det blant annet sovepose og flere hjelmer. Hjelmene var smeltet, men ikke soveposen. På soveposen fant politiet DNA-profilen til en av de siktede i saken.

Politiet skal også sitte med en eller flere ukjente DNA-profiler fra biologiske spor funnet i bilen. I lastebilen skal teknikerne også ha sikret seg produksjonslapper fra bagene som ble brukt under kommandoranet.

- Kledde av seg

Like etter ranet ble tre biler satt i brann ved Sørmarka utenfor Stavanger. Dette er siste sikre spor etter ranerne, som trodde de fjernet alle spor ved å sette fyr på bilene. Selv om de tre personbilene ble utbrent, klarte kriminalteknikerne og rettsmedisinerne å dyrke fram flere DNA-profiler.

Etter det Dagbladet får opplyst, mener politiet at flere av ranerne kledde av seg i bilene som ble brukt under flukten. Ranerne hadde på seg kjeledresser, hansker og finlandshetter under anslaget mot tellesentralen, men de gjorde en stor tabbe da de valgte å legge igjen klær og utstyr i bilene.

De viktigste DNA-funnene - som blant annet skal være hudceller - skal være gjort på utbrente klær. Minst tre av de siktede skal være DNA-koblet til fluktbilene.

BRANT IKKE OPP: Politiet fant DNA-spor på en sovepose i denne lastebilen, som ble satt i brann utenfor garasjen til politihuset i Stavanger før ranet.