Fant ny DNA-profil

Ranerne gjorde to store tabber: De skal ha lagt igjen klær i fluktbilene, og de fikk ikke brent opp en lastebil som inneholdt sovepose og hjelmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet er kjent med flere av politiets viktigste beviser mot de siktede dødsranerne. Ingen i politiet vil offisielt bekrefte de tekniske sporene i saken, men etterforskerne mener at seks av de siktede er DNA-koblet til ranet.

De mest oppsiktsvekkende funnene er gjort i de tre bilene som ble brent opp ved Sørmarka, og i lastebilen som ble forsøkt påtent utenfor politistasjonen i Stavanger. Politikilder beskriver funnene i bilene nærmest som et «DNA-eldorado».

DNA-funn på sovepose

Like før ranet ble en Volvo-lastebil forsøkt satt i fyr utenfor politistasjonen i Stavanger. Ranerne tente på bilen i forsøk på å hindre politiet i å rykke ut. Lastebilen ble antent like etter klokka 08.00 om morgenen 5. april, men brannen ble slokket før lastebilen ble utbrent. Politiets kriminalteknikere fant en rekke spor i lastebilen, selv om ranerne la utstyr i bilen for å brenne det opp.

Inne i bilen lå det blant annet sovepose og flere hjelmer. Hjelmene var smeltet, men ikke soveposen. På soveposen fant politiet DNA-profilen til en av de siktede i saken.

Politiet skal også sitte med en eller flere ukjente DNA-profiler fra biologiske spor funnet i bilen. I lastebilen skal teknikerne også ha sikret seg produksjonslapper fra bagene som ble brukt under kommandoranet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer