Fant ny logo på fildelingsside

Senterpartiets nye logo ikke fullt så «ny» allikevel.

IDENTISKE: Senterpariet lanserte 6.desember sin nye logo som er en ekstakt kopi av et bilde som ligger på flere fildelingssider. Foto: Photobucket / Senterpariet
IDENTISKE: Senterpariet lanserte 6.desember sin nye logo som er en ekstakt kopi av et bilde som ligger på flere fildelingssider. Foto: Photobucket / Senterpariet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag lanserte Senterpartiet sin nye logo, som skal være med å gi partiet et nytt image frem mot stortingsvalget i 2013.

Den grønne firkløveren, som har tjent som partiets logo siden 1920 (siste endring gjort i 1991), er nå altså byttet ut med en mer naturtro firkløver.

Logoen ser ut til å være en eksakt kopi av et fotografi som ligger på flere filsdelingssider, blant annet Photobucket.

Vet ikke hvem som har tatt bildet - Ja, det stemmer at bildet vi har tatt utgangspunkt i ligger på flere filsdelingssider, og visstnok skal ha blitt brukt på et platecover i 2002, sier kommunikasjonssjef i Senterpartiet Torvild Sveen til Dagbladet.

Han er imidlertid ikke bekymret for at partiet har brukt et bilde de ikke har rett til å bruke.

- Vi vet ikke helt hvem som har tatt bildet og har opphavsrett, men har prøvd å finne ut av det. På sider som Photobucket står det tydelig at de som laster opp bilder må regne med at bildene kan brukes av andre, sier Sveen.

- Ser ut som en feil Det er Senterpartiets produksjonsleder Ragne Borge Lysaker som har utarbeidet den nye logoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer