- Fant nye bevis mot Kongo-nordmennene i Uganda

Oppdaget skarpskyttervåpen, falske FN-uniformer og falskt SIG ID-kort etter razzia.

SAMARBEIDER: Dagbladet kan i dag avsløre at etterforskningsleder Roger Wavara har samarbeidet med ugandisk etterretning i etterforskningen mot nordmennene. Foto: Espen Røst
SAMARBEIDER: Dagbladet kan i dag avsløre at etterforskningsleder Roger Wavara har samarbeidet med ugandisk etterretning i etterforskningen mot nordmennene. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KINSHASA (Dagbladet): Et unikt samarbeid mellom etterretnings-organisasjonene til Kongo og Uganda har framskaffet nytt materiale som kan bli brukt som bevis mot de to nordmennene som er tiltalt for drapet på sin kongolesiske sjåfør.

Den demokratiske republikken Kongo og Uganda er tidligere bitre fiender, og var i krig så seint som i 2003, men Dagbladet kan i dag avsløre at etterretningstjenestene i de to landene har funnet sammen i saken mot de to nordmennene.

Store øyne Tidligere i sommer gjennomførte den ugandiske etterretningstjenesten External Security Organisation (ESO) en razzia i huset som Tjostolv Moland (28) og hans 27-årige venn har brukt som bolig i Kampala i Uganda.

Der gjorde de en rekke oppsiktsvekkende funn:

• FN-luer og navnemerker med flere forskjellige navn.

• Et skarpskyttergevær.

• ID-kort fra sikkerhetsselskapet SIG (Special Intervention Group). På ID-kortene er det bilder av den norske 27-åringen. På et av kortene står mannens ekte navn. På det andre står dekknavnet John Hunt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer