NYFØDT BABY I SØPLA:  Politiet utenfor inngangen der en nyfødt jentebaby ble dumpet i søppelsjakta ved 06-tiden fredag i en stor boligblokk i Værebroparken utenfor København. Foto: Bax Lindhardt, NTB Scanpix.
NYFØDT BABY I SØPLA: Politiet utenfor inngangen der en nyfødt jentebaby ble dumpet i søppelsjakta ved 06-tiden fredag i en stor boligblokk i Værebroparken utenfor København. Foto: Bax Lindhardt, NTB Scanpix.Vis mer

Fant nyfødt baby i container - hørte klynk under søppelsjakt

Dør til dør-aksjon, politimann gråt. Jenta har det bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i København har satt inn store ressurser fredag formiddag for å finne forklaringen på et funn som ryster hele bydelen Bagsværd vest for den danske hovedstaden:

En vaktmester fant et nyfødt jentebarn i en søppelcontainer under  en søppelsjakt da han skulle klargjøre for tømming vd 06.20-tiden fredag.

- Han hørte klynkelyder og slik fant han barnet. Både navlestreng og morkake var intakt. Babyen har kommet ned i containeren via søppelsjakta, og det kan ha skjedd et kvarters tid før, sier vaktmesterens sjef Willy Jensen til Avisen.dk.

Ved 13-tiden i dag har politiet ennå ikke opplyst om de har funnet noen med tilknytning til spedbarnet.

Jenta veier tre kilo, og hun har det etterforholdene fra på Rigshospitalet, opplyser politiet.

En mann i nabolaget reagerte på at det var noe ektraordinært da han gikk til bussen i morges.

Politimann gråt
- Politi og renovasjonsarbeidere på stedet var dypt berørt av funnet. En politimann var helt blek i ansiktet, og han gråt litt, sier mannen til bt.dk.

København-politiet roser den årvåkne vaktmesteren.

Politiet har i flere timer gått fra dør til dør i den fire etasjer høye blokka med flere oppganger i Værebrovej 90, og blant annet sikret DNA-spor fra alle dørhåndtak.

Fra oppgangen der den nyfødte babyen ble dumpet, har inngangsdøra stått åpen. Det betyr at politiet ikke utelukker at det kan ha kommet ukjente utenfra.

København-politiet har gått ut i alle kanaler og bedt folk som har sett noe om å ta kontakt.