Fant nytt bombebelte på t-banen i Moskva

Var udetonert. Stenger deler av mobilnettet av frykt for nye terroraksjoner.

OVERVÅKNINGSBILDER: Livløse mennesker ligger på t-banestasjonen Lubjanka, hvor den første bomben smalt. Foto: AP Photo/SCANPIX
OVERVÅKNINGSBILDER: Livløse mennesker ligger på t-banestasjonen Lubjanka, hvor den første bomben smalt. Foto: AP Photo/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Russiske myndigheter sier de har funnet et bombebelte med rundt 1,5 kilo sprengstoff, som ikke gikk av under dagens selvmordsangrep i Moskva.

Bomben, som ble funnet om bord en av de sprengte vognene på stasjonen Park Kulturij, ble båret av den samme selvmordsbomberen, og var mye kraftigere enn den som gikk av, melder Life.ru.

De siste tallene viser 36 drepte og 37 skadde etter eksplosjonene på de to t-banestasjone. Dette er et av tidenes mest omfattende terroranslag mot metroen i den russiske hovedstaden.

- Jeg var i nabovognen da jeg hørte eksplosjonen. Dørene på vognen ved siden av ble bokstavelig talt vrengt utover. Minimum 15 personer omkom med en gang, sier et øyenvitne til life.ru.

Tsjetsjenske opprørere tar på seg ansvaret, ifølge CNNs korrespondent Matthew Chance.

Brukte trolig mobiltelefonMyndighetene sier handlingen ble utført av to kvinnelige selvmordsbombere. Politiet har sikret kroppsdeler, inkludert hoder, av de mulige gjerningspersonene, og sier til life.ru at det trolig blir mulig å indentifisere dem.

På nåværende tidspunkt jobber etterforskerne ut i fra en teori om at bombene ble fjernutløst ved å ringe til selvmordsbombernes mobiltelefoner. Alle basestasjonene for mobilnettet har derfor blitt slått av i t-banesystemet for å unngå flere terrorhandlinger.Den første ekplosjonen, som fant sted på stasjonen Lubjanka, fant sted da vogndørene åpnet seg, og folk begynte å gå av og på toget, sier politiet til den russiske avisen. Eksplosjonen ødela vogn to og tre i settet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer