Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant nytt lik etter 19 dager

Politiet tror den avdøde har vært savnet siden 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oppland opplyste i går kveld at de har funnet en død mann på Vollheim gård i Søndre Land kommune. Mannen skal ha blitt funnet i en tildekket brønn, skriver VG. Den døde er funnet på den samme gården hvor Ragnar B. Abrahamsen (35) ble funnet skutt og drept 4. januar.

- Mannen ble funnet i går. Dødsårsak og dødstidspunkt er foreløpig ukjent, men ut fra de opplysninger politiet sitter med, etterforskes saken som et mulig drap, bekrefter politietterforsker Kjetil Myre ved Vestoppland politidistrikt overfor Dagbladet.no.

Savnet siden 2006

Den avdøde er ikke identifisert, men politiet jobber ut fra at det kan dreie seg om den savnede Jan Petter Aarstad, som sist ble observert oktober 2006. Levningene er nå obdusert.

- Etterforskingen pågår for fullt, og Vestoppland politidistrikt mottar både teknisk og taktisk bistand fra Kripos i dette arbeidet. Én person er så langt siktet for drap i anledning saken, og to personer har status som mistenkt, skriver politiet i en pressemelding, og fortsetter:

- Den siktede og en av de mistenkte er identiske med to av personene som fra før er siktet for drapet på Ragnar Abrahamsen. Den tredje personen har også tilknytning til Vollheim gård. 

Politiet skriver også at de fortsatt er meget interessert i alle tips omkring Jan Petter Aarstad.

Politiet vil redegjøre nærmere for omstendighetene rundt det nye likfunnet på en pressekonferanse senere i dag.

image: Fant nytt lik etter 19 dager

Innrømmet drapet på Abrahamsen

Ragnar B. Abrahamsen ble funnet skutt inne på låven på Vollheim 4. januar.

En 30 år gammel mann er tiltalt og har innrømmet å stå bak drapet. Til sammen tre personer er siktet i saken. De to andre siktede, en 51 år gammel kvinne og en 33 år gammel mann, erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen.

Småbruket som trolig har vært åsted for to drap, har i en periode vært leid bort som bolig til flere personer. De som er siktet for drapet på Abrahamsen, skal alle ha vært leieboere på bruket. De skal ha bodd der i flere år, og beskrives alle som kjenninger av politiet.

 NYTT LIK: I går fant politiet et nytt lik på gården i Søndre Land etter at en mann ble funnet skutt og drept inne i denne låven 4. januar. Mannen ble drept i romjula. En gjeng med mange kriminelle forhold på rullebladet har bodd på gården Vollheim i mange år. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
NYTT LIK: I går fant politiet et nytt lik på gården i Søndre Land etter at en mann ble funnet skutt og drept inne i denne låven 4. januar. Mannen ble drept i romjula. En gjeng med mange kriminelle forhold på rullebladet har bodd på gården Vollheim i mange år. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media