Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fant nytt lik på flyplassen, over 24 timer etter terrorangrepet

Ble funnet under en kollapset vegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tallet på døde etter terrorangrepene i Brussel tirsdag har økt til 32. Det opplyste statsadvokat Frederic van Leeuw under en pressekonferanse i ettermiddag.

To eksplosjoner rammet avgangshallen på Zaventem lufthavn like før klokka 8 tirsdag morgen. Rundt klokka 9 ble metrostasjonen Maelbeek rammet av en eksplosjon. Stasjonen ligger i nærheten av EUs hovedkvarter.

Ifølge den belgiske avisa L'Echo ble det onsdag oppdaget et nytt lik på Zaventem lufthavn, over 24 timer etter at de to bombene gikk av ved 8-tida tirsdag morgen.

Den omkomne skal ha ligget skjult under en vegg som kollapset i angrepet, skriver avisa. Funnet blir også omtalt av flere belgiske medier, som RTL og LaCapitale. Funnet er imidlertid ikke bekreftet av belgiske myndigheter.

Tre bomber Totalt ble rundt 270 mennesker skadd i angrepene mot Brussel.

På en pressekonferanse i ettermiddag bekreftet belgiske myndigheter at brødrene Khalid og Ibrahim el-Bakraoui utførte angrepene mot Brussel tirsdag morgen. Tirsdag kveld kom meldingen om at Najim Laachraoui, som lokale og europeiske medier meldte om at var på frifot, var den andre selvmordsbomberen på flyplassen. Dette viser DNA-funn, ifølge Le Monde.

Bombene ble detonert i avgangshallen, og det har dermed versert en diskusjon om at det også skal foretas sikkehetskontroller utenfor flyplasser i framtiden. En av de tre bombene, som ikke gikk av, ble seinere uskadeliggjort.

Full forvirring Rundt Laachraoui herjet det i hele dag stor forvirring. En belgisk avis meldte at han var blitt arrestert, men dette ble seinere avkreftet av belgiske myndigheter.

Dagbladet har snakket med en lokal Der Tijd-journalist, som ber om å være anonym, som sier det er full forvirring i belgiske medier tidligere i dag.

Journalisten sier myndighetene har bekreftet at en person er arrestert i Anderlecht, men understreker at det ikke var snakk om  Najim Laachraoui.

Det ble lenge meldt at Laachraoui var på frifot, men politiet bekreftet tirsdag kveld at Laachraoui er mannen til venstre på bildet (i svart) og at han omkom da han detonerte sin sprengladning på flyplassen. Mannen i hvitt, som blant annet The Guardian melde om at var Laachraoui, er ennå på frifot og er ikke identifisert.

Politiet og etterretning har fått kritikk for måten de har håndtert terrorangrepet på, og den israelske avisa Haaretz skriver at belgisk etterretning hadde «presise advarsler om at flyplassen skulle angripes».

- Ingen nordmenn Det er fortsatt ikke kommet meldinger om at det er nordmenn blant de drepte eller sårede i terrorangrepene i Brussel tirsdag.
 
- Vi har fortsatt ingen informasjon som tilsier at norske borgere er rammet, men vi følger situasjonen tett også framover, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl i Utenriksdepartementet til NTB.

Tidligere onsdag opplyste Belgias utenriksminister Didier Reynders til kringkasteren RTBF at de drepte og sårede kom fra 40 ulike land, skriver NTB.

- Folk ligger fortsatt i koma og kjemper for å overleve, sier en talsmann for helsedepartementet.

Det første dødsofferet som ble identifisert, er den peruanske kvinnen Adelma Marina Tapia Ruiz. Hun ble drept med familien som vitner, ifølge utenriksdepartementet i Peru. Kvinnen hadde bodd i Belgia i seks år og var med sin familie på flyplassen i Brussel da det eksploderte. En av hennes døtre ble såret av vrakrester som kom flygende som følge av eksplosjonen.

- De har revet vekk alt hun ønsket å gjøre med sitt liv, sier broren, ifølge NTB.

Holdes stengt NTB skriver at Zaventem lufthavn holdes stengt også torsdag som følge av terrorangrepene.

ZAVENTEM: På dette bildet, fanget opp av et overvåkningskamera, ser man Ibrahim el-Bakraoui (i svart i midten) og terrormistenkte Najim Laachraoui (i svart til venstre) i ankomsthallen på flyplassen. Mannen i hvitt er ikke identifisert og fortsatt på frifot. Foto: Belgian Federal Police via AP
ZAVENTEM: På dette bildet, fanget opp av et overvåkningskamera, ser man Ibrahim el-Bakraoui (i svart i midten) og terrormistenkte Najim Laachraoui (i svart til venstre) i ankomsthallen på flyplassen. Mannen i hvitt er ikke identifisert og fortsatt på frifot. Foto: Belgian Federal Police via AP Vis mer

«Så snart vi har tilgang til terminalbygget, kan vi undersøke skadene. I dag vurderer vi når driften kan gjenopptas», skriver flyplassen på Twitter onsdag morgen.

Rundt 500 flyginger ble innstilt tirsdag etter angrepene i avgangshallen på Brussel lufthavn Zaventem.

Hele Norges coronakart