Fant opp en neglelakk som skal avsløre «voldtektsdop»

Men ikke alle kvinner er positive til oppfinnelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire studenter ved Universitetet i North Carolina i USA har utviklet en neglelakk kalt «Undercover Colors» som skal forhindre seksuelle overgrep ved å forandre farge når det kommer i kontakt med stoffer som blant annet Rohypnol, Xanax og GHB.

Ankesh Madan, Stephen Grey, Tasso Von Windheim og Tyler Confrey-Maloney skulle i studentkonkurransen Lulu eGames finne en arbeidsløsning på et reelt problem, og bestemte seg for å ta et oppgjør med «date rape drugs», eller «voldtektsdop» som det blir kalt på norsk.

«Voldtektsdop» omfatter stoffer som blir blandet ut i drinkene til uvitende ofre for å gjøre dem bevisstløse eller mer medgjørlige, som igjen gjør ofrene enklere i stand til å bli voldtatt eller ranet.

Neglelakken fungerer på den måten at om du er usikker på om noen har puttet noe i drinken din, så trenger du bare røre i drinken med fingeren. Hvis noen av stoffene er til stede, vil neglelakken forandre farge. Det skriver Washington Post.

Vil forhindre - Vi ønsket å fokusere på en preventiv løsning, en som kunne bli integrert i et produkt kvinner allerede bruker, sa Ankesh Madan til Higher Education Works tidligere i sommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer