Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant penger - blir siktet

Tvedestrand-guttene som i juni fant 107000 kroner på den lokale søppeldynga siktes nå for underslag av hittegods. Pengene de fant var en del av de 400000 kronene som Sparebanken Sør ved et uhell hadde kastet i søpla dagen før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 15-åring og en kamerat på 17 har fortalt at de torsdag 5. juni var på Grendstøl for å skyte fugler og lete etter skrap. De fant 107000 kroner, men tre uker seinere hadde de ikke mer igjen. De hadde brukt opp alt sammen, skriver Agderposten.

Ifølge Straffeloven straffes underslag av hittegods, med bøter eller inntil seks måneders fengsel.
Samtidig som de ansatte ved Sparebanken Sør i Tvedestrand lette etter de savnede pengene, fråtset ungdommen i sin nye rikdom. Pengene var blitt kastet på søppeldynga dagen før, men bankfolket og politiet var usikre på hva som hadde skjedd. De valgte derfor ikke å fortelle Tvedestrands innbyggere om pengene som var på vidvanke.

Dermed visste ikke guttene at banken savnet nær en halv million kroner da de fant pengene på søppeldynga. Politiet fikk vite om guttene da de etter avisoppslag om letingen etter pengene, fikk tips om guttenes enorme pengeforbruk.

Politiet jobber fortsatt med å finne ut hva som skjedde med de andre 300000 kronene.

Hele Norges coronakart