Drapet på Tor Kjærvik:

- Fant pil og bue

Hjemme på Kongsberg, hos sønnen som skjøt og drepte faren, advokat Tor Kjærvik, skal politiet ha funnet en pil og bue. Politiet ser ingen forbindelse til den andre drapssaken i byen.

DREPT: Den profilerte advokaten Tor Kjærvik ble skutt og drept på Røa i Oslo mandag 12. april. Det bekrefter politiet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 13. oktober drepte Espen Andersen Bråthen (37) fire kvinner og en mann på Kongsberg. Han skadet tre personer da han skjøt med pil og bue og stakk dem med kniv. Bare noen få måneder tidligere skal politiet ha funnet en pil og bue og hjemme hos en annen drapssiktet på Kongsberg.

DREPT: Advokat Tor Kjærvik ble skutt ned og drept i sitt eget rekkehus på Røa i Oslo i april i år. Her er det kriminalteknikere fra Oslo politidistrikt som jobber på åstedet. Foto: Bjørn Langsem
DREPT: Advokat Tor Kjærvik ble skutt ned og drept i sitt eget rekkehus på Røa i Oslo i april i år. Her er det kriminalteknikere fra Oslo politidistrikt som jobber på åstedet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Dagbladet får bekreftet at etter at den kjente advokaten Tor Kjærvik ble skutt ned og drept i sin egen stue, foretok politiet en ransakelse i leiligheten hjemme hos sønnen – som har erkjent å ha drept faren.

SKUTT: Advokat Tor Kjærvik ble skutt og drept av sin egen sønn. Foto: Erling Hægeland
SKUTT: Advokat Tor Kjærvik ble skutt og drept av sin egen sønn. Foto: Erling Hægeland Vis mer

Flere kilder bekrefter overfor Dagbladet at politiet har etterforsket om de to drapssiktede hadde noen forbindelser med hverandre. Bakgrunnen for etterforskningen skal ha vært beslagene av pil og bue hos begge. Politiet skal ikke ha funnet noe som tyder på kontakt mellom de to, utover det at begge bodde på Kongsberg, får Dagbladet opplyst.

Ransakelse

Da etterforskerne saumfarte leiligheten på Kongsberg, for å finne mulige bevis, skal de ha funnet en pil og bue.

TRAGISK: Kongsberg-ordfører Kari Anne Sand beskriver hendelsene i Kongsberg som tragiske. Vis mer

Politiadvokat Anne Marie Hustad ønsker ikke å si noe om beslag. Men fra flere andre kilder får Dagbladet bekreftet det uvanlige beslaget.

- Jeg ønsker ikke å kommentere beslag. Det er ingen holdepunkter for at det er noen forbindelse til saken på Kongsberg, sier politiadvokat Anne Marie Hustad.

TAUS: Advokat Sol Elden ønsker ikke å i noe om hva politiet har beslaglagt hjemme hos sønnen til Tor Kjærvik. Foto: Benjamin A. Ward
TAUS: Advokat Sol Elden ønsker ikke å i noe om hva politiet har beslaglagt hjemme hos sønnen til Tor Kjærvik. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer

Heller ikke advokat Sol Elden, som er forsvareren til den drapssiktede 36 år gamle sønnen, har noen kommentar til politiets beslag.

Rettspsykiatrisk undersøkelse

Både den drapssiktede sønnen til advokat Tor Kjærvik og Espen Andersen Bråthen – som er siktet for fem drap – gjennomgår nå en rettspsykiatrisk undersøkelse.

Merete Bertheussen, samboeren til Tor Kjærvik, som var til stede i rekkehuset på Røa, da den profilerte forsvarsadvokaten ble skutt ned og drept, venter på rettspsykiaternes konklusjon.

- Jeg er veldig spent på hva som kommer i den sakkyndige rapporten. Hvordan rettspsykiaterne vurderer tilstanden til sønnen til Tor, den mandagskvelden – den 12. april i år - da han kom hjem til oss, gikk rett inn på stua og skjøt og drepte sin egen far, før han rettet våpenet mot meg, og avfyrte flere skudd etter meg, sier Merete Bertheussen til Dagbladet.

Mens Espen Andersen Bråthen er siktet for fem drap og tre drapsforsøk, er sønnen til Tor Kjærvik siktet for drap på sin egen far, og drapsforsøk på farens samboer – Merete Bertheussen.

PÅ JOBB: Avdelingsoverlegene Stian Kristoffersen og Hilde Paulsrud vil nok sent glemme arbeidsdagen på Kongsberg sykehus onsdag 13. oktober. Video: Maja Walberg Klev / Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Nekter straffskyld

- Vi er i ferd med å ferdigstille etterforskningen. Det gjenstår noen etterforskningsskritt. Jeg ønsker ikke å kommentere tilstanden til siktede eller detaljer i etterforskningen, sier politiadvokat Anne Marie Hustad i Oslo politidistrikt.

Både advokat Sol Elden, som forsvarer den 36 år gamle sønnen, og politiadvokat Anne Marie Hustad bekrefter overfor Dagbladet at 36-åringen har erkjent de faktiske forhold.

Til tross for at den 36 år gamle sønnen har erkjent å ha skutt og drept faren, erkjenner sønnen ikke straffskyld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer