SYK: Avisa hevder politiet fant piller hjemme hos Andreas Lubitz, som tirsdag styrtet et passasjerfly med vilje over alpene. Foto: AFP/FOTO TEAM MUELLER
SYK: Avisa hevder politiet fant piller hjemme hos Andreas Lubitz, som tirsdag styrtet et passasjerfly med vilje over alpene. Foto: AFP/FOTO TEAM MUELLERVis mer

Fant piller som antyder at drapspiloten Andreas Lubitz ble behandlet for psykisk sykdom

Tysk politi kan ha gjort viktig funn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Under ransakingen av hjemmet til annenpiloten Andreas Lubitz ble det funnet «legemidler til behandling av psykisk sykdom», skriver den tyske avisa Welt am Sonntag

- 27-åringen har blitt behandlet av flere nevrologer og psykiatere, sier en person avisa kaller en høytstående etterforsker. 

Ikke alkohol eller narkotika I et utdrag av avisas søndagsutgave står det også at det ikke er funnet noen tegn på at Lubitz var avhengig av alkohol eller narkotiske stoffer.

Tidligere har etterforskerne, som torsdag ettermiddag og kveld ransaket mannens leilighet i Dusseldorf og huset han delte med foreldrene i Montabaur, funnet sykemeldinger som var revet i stykker.

Dagbladet sto på utsida mens omlag ti politietterforskere gikk inn og ut av huset med beslag.

I nabolaget sto vantro naboer og fulgte med mens et hundretalls journalister og et titalls politifolk plutselig sto i gata deres -  foran huset der mannen de omtaler som høflig og vennlig, bodde med foreldrene sine.

Febrilsk, med øks Eterforskerne mener andreflyger Lubitz med vilje tok med seg 149 mennesker i døden da han styrtet Airbus-flyet i Alpene tirsdag. Det skjedde etter at han hadde låst kapteinen ute av førerkabinen.

Kapteinen ble stående på utsida av døra inn til cockpit, og forsøkte febrilsk å slå inn døra - blant annet med øks.

I åtte minutter styrtet flyet rett ned og inn i de franske alpene. På flyet var blant annet en hel skoleklasse - fjorten jenter, to gutter og to kvinnelige lærere - som alle ble blant Lubitz ofre. To dager seinere holdt hele skolen åtte minutter stillhet - like lenge som flyet styrtet.

Etterforskernes teori er at Lubitz led av depresjon og holdt problemene skjult for arbeidsgiveren Germanwings. 

Lørdag skriver New York Times at Lubitz også hadde synsproblemer. Det kan ha gjort at han sto i fare for å miste jobben, men avisa vet ikke hvor alvorlig problemene var.