Fant plate-lykken på internett

Stavanger-gruppa State Of Mind ble møtt med en kald skulder av plateselskapene her hjemme. Men da gitarist Edvard Brygfjeld (19) begynte å surfe på nettet, snudde lykken. Nå har siddis-bandet fått kontrakt med et kanadisk selskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

-øDet gjelder å utnytte internett, konkluderer Brygfjeld som er overveldet etter at hans relativt upretensiøse nett-surfing har gitt slike håndfaste resultater. Det er det kanadiske selskapet Cream som har gitt State Of Mind kontrakt.

Via Portugal

-øDet begynte med at jeg engasjerte meg i et diskusjonsforum for acid jazz på nettet. Der fikk jeg kontakt med en portugisisk DJ. Han hadde et eget radioprogram der han presenterte acid jazz-musikk. Han var særlig nyfiken på nye band, forteller Brygfjeld. Og slik endte State Of Mind fra Stavanger på portugisisk radio. Og slik hadde det seg at vedkommende radio-DJ begynte å skryte av det norske acid jazz-bandet på nettet.

Denne skryten ble i sin tur plukket opp av sjefen for Cream Records i Toronto.

Redningen

-øKanadieren kunne høre låtene vår på nettet ettersom demoen vår ligger ute på State Of Minds hjemmeside. Plateselskapssjefen likte det han hørte og tilbød oss spillejobb på Toronto Acid Jazz Groove Festival. Etter det har vi også fått tilbud om platekontrakt og sagt ja til det, forteller Brygfjeld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer