Fant redningsdrakt

Finn Bertram Evensen (54) er fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Redningsmannskaper har funnet en redningsdrakt blant vrakgodset etter skipsulykken ved Bud i går kveld, melder adressa.no.

Avsluttet klokken 1900

Hovedredningssentralen avsluttet sin redningsaksjon klokken 1900 i kveld. Det betyr at håpet om å finne Finn Bertram Evensen i live er ute. Nå er det politiet som har ansvaret for å søke etter Evensen.

- Vi avsluttet søket klokken 1900, men det er fortsatt mange båter der ute som deltat i søket, sier vakthavende redningsleder Jan Rikart Lillebøe ved Hovedredningssentralen på Sola til Dagbladet.no.

Han forteller at arbeidsforholdene for redningsmannskapene har vært gode.

- Det har vært nordvestlig bris og litt sjø, men til å være Hustadvika er dette ikke dårlig.

Fant redningsdrakt

Redningsmannskapene har funnet flere gjenstander blant vrakrestene i sjøen i dag.

BARE RESTENE IGJEN:  En ansatt på IPS-terminalen i Harøysund studerer restene av sjarken "Skarbak" som kolliderte med tankeren "Doris" utenfor Bud i Romsdal tirsdag kveld. Foto: Kjell Herskedal / Scanpix
BARE RESTENE IGJEN: En ansatt på IPS-terminalen i Harøysund studerer restene av sjarken "Skarbak" som kolliderte med tankeren "Doris" utenfor Bud i Romsdal tirsdag kveld. Foto: Kjell Herskedal / Scanpix Vis mer

- Vi har funnet en redningsdrakt og en pose som tilhørte drakten. Mye tyder på at drakten ikke ble brukt, sier Lillebøe.

Den 35 for store sjarken «Skarbak» kolliderte i går kveld med kjemikalietankeren «Doris» utenfor kysten av Fræna i Møre og Romsdal.

Sjøforklaring fredag

Det er Nordmøre og Romsdal politidistrikt som tar over ansvaret for søket etter Finn Bertram Evensen.

–Vi undersøker en del rundt dette, og etterforsker i samråd med sjøfartsinspektøren, sier operasjonsleder Arne Stokke ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.no. Han sier at søket ble avsluttet klokken 1900 i kveld også fra politiets side.

Fredag vil det bli holdt sjøforklaring om saken i Romsdal tingrett.

Fant redningsdrakt