Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant rekordlang smuglertunnel med heis, skinner, belysning og ventilasjon

Beslagla ett tonn kokain og sju tonn marihuana til en verdi av 179 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et område avlukket med gjerder og paller i byen San Diego ved grensen til Mexico har amerikanske myndigheter oppdaget det de kaller den lengste grenseoverskridende tunnel noensinne.

Over ett tonn kokain og sju tonn marihuana til en verdi av 179 millioner kroner ble beslaglagt, ifølge CNN.

800 meter lang Funnet av tunnelen ble gjort etter at amerikanske myndigheter fikk et tips om uvanlig høy aktivitet på en pallefabrikk i San Diego.

Den var gjemt under en søppelkonteiner, grus og en planke.

Smuglertunnelen starter i et hus i byen Tijuana i delstaten Baja California i Mexico, hvor smuglere uhindret kunne krysse grensa til USA.

Den strekker seg rundt 800 meter, noe som tilsvarer ni fotballbaner. Den uvanlig tynne tunnelen er flere steder kun én meter bred.

Avansert Dette er den lengste tunnelen som noensinne er funnet mellom de to landene.

- Tunnelen er utstyrt med en stor heis på meksikansk side, som jeg anslår kan løfte åtte til ti personer, sier statsadvokat Laura Duffy i videoen øverst i saken.

Tunnelen har også skinner, belysning og ventilasjonsanlegg.

- På overflaten ville få mistenkt at det ble fraktet tonnevis av narkotika gjennom et lite hull i bakken midt på dagen, sier Duffy i en pressemelding.

Langt fra den første Funnet har så langt ført til seks arrestasjoner i San Diego, hvor de mistenkte er siktet for en rekke narkotikaforbrytelser.

De siste fem årene har myndighetene oppdaget over 75 grensekryssende smuglertunneler. Mesteparten i California og Arizona, ifølge ABC.

Siden 2006 amerikanske myndigheter funnet 13 tunneler på grensa mellom California og Mexico.

Dette er den tredje smuglertunnelen som er avdekket i San Diego siden mars.

I oktober gjorde amerikanske og meksikanske myndigheter et gigantbeslag da seks måneders etterforskning kulminerte i 22 arrestasjoner og tolv tonn mariuhuana i San Diego.

I fjor fant meksikansk politi en 150 meter lang tunnel i et klesskap i Tijuana nær grensa til USA.

Hele Norges coronakart