Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant rekordparti med kokain verdt 2,2 milliarder kroner

Den britiske marinens største beslag noensinne.

212 PAKKER KOKAIN: Dette bildet viser rekordbeslaget av 5,5 tonn kokain som ble funnet om bord i en fiskebåt ved den søramerikanske kysten. Foto: DET BRITISKE FORSVARSDEPARTEMENTET/AP/SCANPIX
212 PAKKER KOKAIN: Dette bildet viser rekordbeslaget av 5,5 tonn kokain som ble funnet om bord i en fiskebåt ved den søramerikanske kysten. Foto: DET BRITISKE FORSVARSDEPARTEMENTET/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Den britiske marinen gjorde søndag sitt største enkeltbeslag av kokain noensinne, da de stanset en fiskebåt ved kysten av Sør-Amerika, melder blant andre BBC.

På båten fant de 5,5 tonn kokain, som i Storbritannia har en gateverdi beregnet til 240 millioner pund - eller svimlende 2,2 milliarder norske kroner.

Brøt opp lasterom
De 212 pakkene med kokain, som veier 26 kilo hver, ble oppdaget av fregatten HMS Iron Duke i et område kjent for kokaintrafikk.

- Dette er vårt tredje suksessfulle slag mot narkotikatrafikken i løpet av like mange måneder, men dette går over alt marinen har hatt tidligere. Det er det største narkotikabeslaget både i verdi og volum noen gang gjort for kokain. Dette er et hardt slag for narkotikaindustrien, sier kommandør på fregatten, Andrew Stacey.

Ifølge Sky News ble den 138 fot store fiskebåten MV Cristal oppdaget av et av marinens helikoptre 15. september. Et helikopter med bevæpnede styrker samt flere hurtiggående båter ble sendt for å sjekke skipet.

Også skip tilknyttet den amerikanske kystvakta, samt et annet britisk skip, deltok i jakten på den antatte smuglerbåten. Etter å ha gjennomsøkt båten, ble kokainen til slutt funnet gjemt i et hemmelig lasterom bak stålpaneler og murvegger som ble knust og brutt opp.

BRØT OPP OG FANT LAGER: Mur- og stålvegger måtte forseres før kokaien ble funnet i et lagerrom under bballasttankene på båten. Foto: DET BRITISKE FORSVARSDEPARTEMENTET/AP/SCANPIX
BRØT OPP OG FANT LAGER: Mur- og stålvegger måtte forseres før kokaien ble funnet i et lagerrom under bballasttankene på båten. Foto: DET BRITISKE FORSVARSDEPARTEMENTET/AP/SCANPIX Vis mer

Konfiskeres stadig mer
Kokainen ble oppbevart på skipet i 24 timer, og var strengt bevoktet hel veien. Det er ikke kjent hva som skjedde med kokainen etter beslaget ble gjort. Flere personer med ulike nasjonaliteter ble arrestert i forbindelse med beslaget.

Av sikkerhetgrunner vil ikke det britiske forsvarsdepartementet gå ut med nøyaktig hvor beslaget ble gjort, ifølge nyhetsbyrået AP.

Skipet er for øvrig det samme som Storbritannias prins William tjenestegjorde på i fjor. Mens han var der, gjorde skipet et kokainbeslag nær Barbados verdt om lag en femdel av beslaget som ble kjent i dag.

HMS Duke Iron er nå stasjonert for å se til av britiske territorier i farvannet i forbindelse med orkansesongen. Det er ifølge The Independent et av den britiske marinens mest avanserte fartøy, med elektronisk utstyr laget for å spøre opp ubåter og et helikopter som brukes til å spore mistenkte smuglere.

Ifølge en FN-rapport beslaglegges det stadig mer narkotika. Men raqpporten oppgir også at den globale produksjonen av kokain er den laveste på fem år, med en produksjon på 845 tonn.

AVANSERT FREGATT: HMS Iron Duke avbildet i fjor, på samme tid som prins William tjenestegjorde her i fem uker. Foto: EPA/SCANPIX
AVANSERT FREGATT: HMS Iron Duke avbildet i fjor, på samme tid som prins William tjenestegjorde her i fem uker. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling