Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant revungen Romeo på toppen av Englands høyeste bygg

Livnærte seg av arbeidernes matrester.

HØY SKYSKRAPER: På toppen av Londons høyeste bygning levde reven Romeo. Foto: REUTERS/Scanpix
HØY SKYSKRAPER: På toppen av Londons høyeste bygning levde reven Romeo. Foto: REUTERS/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Revungen, som har fått navnet Romeo av redningsmennene, klatret 288 meter opp til toppen av Londons Shard Tower før han strandet på toppen av 72. etasje i det uferdige bygget.

Der tilbrakte Romeo to uker, før han ble oppdaget av bygningsarbeidere, skriver The Sun.

Dermed fikk skadedyrkontrollørene en skremmende tur opp i høyden, der de fanget Romeo med lokkemat og plasserte ham i et spesiallaget bur.

Utrolig klatretur - Det var utrolig. For å komme opp der må reven har klatret opp 71 trapper, og en gammeldags stige, forklarte skadedyrkontrolløren Les Leonard til The Sun.

Eksperter sier at reven ikke er mer enn seks måneder gammel, og levde på en plattform som ikke var større enn en squashbane.

 - Vi lokket ham til slutt med kyllingkjøtt inn i et eget bur. Kollegaen min Lisa Wood tok turen opp to ganger daglig i all slags vær, forteller skadedyrkontrolløren.

RØDREV: Rødreven klarer seg på toppen av en 288 meter høy skyskraper. Illustrasjonsfoto: Oddmund Lunde/Dagbladet
RØDREV: Rødreven klarer seg på toppen av en 288 meter høy skyskraper. Illustrasjonsfoto: Oddmund Lunde/Dagbladet Vis mer

Romeo er nå sluppet løs igjen i byen, ettersom han var helt frisk og ikke hadde noen sykdommer.

Høyt tårn Shard Tower skal stå ferdig I 2012 og vil bli 309,5 meter høyt - i tillegg kommer et spir på toppen. Dette gjør tårnet til den høyeste bygningen innen EU, og nummer 45 på listen over verdens høyeste bygninger.
Selv om reven er medlem av hundefamilien, sier eksperter at dyret gjerne oppfører seg mer som en katt - blant annet ved at det gjerne leker med byttet sitt før den dreper det.

Reven lever vanligvis i to til tre år, men kan leve mer enn ti år i fangenskap. Rødreven løper 48 kilometer i timen, og kan komme seg over to meter høye gjerder. I noen tilfeller har rever lurt sofistikerte menneskelige feller.

HØYT TÅRN: I London bygges EUs høyeste bygning, Shard tårnet. På toppen levde Romeo. Foto: Reuters/Scanpix
HØYT TÅRN: I London bygges EUs høyeste bygning, Shard tårnet. På toppen levde Romeo. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media