Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant riflekule i Boeing-fly fullt av ferieturister

Umulig å være sikker på hva som har skjedd.

KULEHULL: Slik så vingen på Boeing-maskinen ut da teknikerne skulle sjekke det i Sao Paolo. Rifle-prosjektilet satt fortsatt i vingen. Foto:  Aviation Safety Network
KULEHULL: Slik så vingen på Boeing-maskinen ut da teknikerne skulle sjekke det i Sao Paolo. Rifle-prosjektilet satt fortsatt i vingen. Foto:  Aviation Safety Network Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Teknikerne gjorde store øyne da de sist søndag skulle inspisere en Boeing 767-300 fra det brasilianske flyselskapet Latam.

Maskinen hadde nettopp landet trygt i Sao Paolo etter en flyvning fra Barcelona, da teknikerne skulle gjøre en rutinemessig inspeksjon. De gjorde et mildt sagt oppsiktsvekkende funn.

I en av vingene var det nemlig et kulehull fra et rifleskudd. Prosjektilet satt fremdeles fast i metallet, og er identifisert som kaliber 7,62, melder Reuters og flere andre nyhetsbyråer.

Ingen merket noe

INGEN SIKKERHETSRISIKO: Kula traff flyet i framre del av vingen. Ifølge flyselskapet skal det aldri ha vært fare for sikkerheten til passasjerene. Foto: Aviation Safety Network
INGEN SIKKERHETSRISIKO: Kula traff flyet i framre del av vingen. Ifølge flyselskapet skal det aldri ha vært fare for sikkerheten til passasjerene. Foto: Aviation Safety Network Vis mer

- Det er viktig for oss å understreke at mannskapets og passasjerenes sikkerhet aldri var i fare på grunn av hendelsen, sier en talskvinne for Latam, Latin-Amerikas største flyselskap, til nyhetsbyrået.

Hun forteller at politiet og luftfartsmyndighetene er varslet, og at etterforskning er iverksatt.

- Det er umulig å være sikker på hva som har skjedd. Dette flyet har flydd mange forskjellige ruter. Det har vært i både Lima, New York og Barcelona den siste uka, sier hun.

Ifølge flyselskapet skal verken passasjerer eller mannskap ha merket noe som helst unormalt på flyvningen mellom Barcelona og Sao Paolo.

Flere teorier

Det skuddskadde flyet ble levert til Latam (tidligere TAM) i 2012, og det var nettopp denne maskinen som fløy den olympiske ilden fra Geneve til Rio de Janeiro før OL sist sommer.

Selv om selskapet ikke vil spekulere i hvordan kulen har havnet i flyet, er det bragt en spesiell teori til torgs.

Ifølge ubekreftede politikilder, skal det ha vært et gjengoppgjør der det ble skutt i en favela rett under flyets innflyvningsrute rett før Latam-maskinen landet.

Dette er blant annet gjengitt på nettstedet The Aviation Herald.

Dette er som sagt på ingen måte bekreftet da politiet ikke har uttalt seg om saken utover at de undersøker om skuddet kan ha kommet fra bakken et sted i Brasil.

Da flyet ble inspisert før avgang fra Barcelona, ble intet kulehull observert, men en slik inspeksjon er da også langt mer overfladisk enn en full sjekk som flyet nå var inne til.

I 2011 oppdaget en årvåken pilot et kulehull i en US Airways Boeing 737-maskin han skulle ta av med fra Philadelphia. Det flyet lettet aldri.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling