Fant rosin - ville drepe

- Han sa han skulle «blåse hele stasjonen til helvete». Og det på grunn av et brød han ikke likte fordi det var rosiner i det, sier en 23 år gammel kvinnelig ekspeditør til Bergensavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En 35 år gammel bergenser er nå tiltalt for å ha drapstruet de ansatte ved Shell-stasjonen i Håkonsgaten i Bergen i januar i fjor. Mandag faller det dom i saka.

Ifølge avisa kom 35-åringen til Shell-stasjonen i Håkonsgaten søndag 18. januar i fjor. Han skulle ha nybakt brød, og ble anbefalt et müslibrød. Mannen regnet med at brødet inneholdt forskjellige kornsorter, og ble forbannet da han fant rosin- og bananbiter i det. Han skyndte seg tilbake til bensinstasjonen, og krevde å få bytte brødet. Det fikk han ikke.

Ringte og truet

Den illsinte mannen reiste deretter hjem og ringte Shells alarmsentral i Kristiansund. Han skal da ha framsatt en bombetrussel, og sagt at saken ville ende med avisoverskrifter «som skulle omhandle drap», skriver Bergensavisen.

Den 35 år gamle mannen skal ha avsluttet slik: «Jeg gidder ikke diskutere dette lenger. Nå går jeg bort og dreper dem.» Deretter skal han ha ringt Shell-stasjonen og truet de ansatte direkte.

- Jeg var livredd da han ringte og truet oss, sier den 23 år gamle kvinnelige ansatte. Hun ønsker ikke stå fram i Bergensavisen med navn og bilde av frykt for nye trusler.

Mandag møter 35-åringen i Bergen byrett, der han trolig vil nekte for å ha truet noen i forbindelse med brødhandelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer