-  Fant rosinen i pølsa

Den mye omtalte rosinen i pølsa er funnet: I middagen til Pål Brekke Indregard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Jeg lo godt da jeg tok et tygg av pølsa og fant en rosin inni den, sier musiker Pål Brekke Indregard (27) fra Oslo.

Han skulle sette til livs en pølsemiddag fredag kveld da han kom over den tørkede druen.

-  Kanskje det er et jippo fra pølseprodusentens side?

-  Hendelig uhell

Pølsemaker Nordfjord Kjøtt avviser at rosinen er del av en avansert markedsføringsplan.

-  Hvis det har vært en rosin i ei pølse fra oss, må det være et hendelig uhell. Det eneste produktet vi har rosin i er blodpølse, sier medeier i Nordfjord Kjøtt, Torleif Roksvåg.

Gammel skikk

-  Hva kan ha skjedd?-  Det kan jeg ikke svare på. Jeg må nesten få en henvendelse fra vedkommende slik at jeg kan sjekke det nærmere. Rosiner i vanlige kjøttpølser skal ikke forekomme. Det er bare å beklage.

Språkprofessor Finn-Erik Vinje bekrefter at rosinen ikke hører hjemme i andre pølser enn eventuelt blodpølsa.

-  Uttrykket kommer av en gammel skikk med at man la inn en eller flere rosiner i enden når man stoppet blodpølser, altså der man knyter pølsa igjen. Det var vel for smakens skyld man gjorde det, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer