-  Fant rosinen i pølsa

Den mye omtalte rosinen i pølsa er funnet: I middagen til Pål Brekke Indregard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg lo godt da jeg tok et tygg av pølsa og fant en rosin inni den, sier musiker Pål Brekke Indregard (27) fra Oslo.

Han skulle sette til livs en pølsemiddag fredag kveld da han kom over den tørkede druen.

-  Kanskje det er et jippo fra pølseprodusentens side?

-  Hendelig uhell

Pølsemaker Nordfjord Kjøtt avviser at rosinen er del av en avansert markedsføringsplan.

-  Hvis det har vært en rosin i ei pølse fra oss, må det være et hendelig uhell. Det eneste produktet vi har rosin i er blodpølse, sier medeier i Nordfjord Kjøtt, Torleif Roksvåg.

Gammel skikk

-  Hva kan ha skjedd?-  Det kan jeg ikke svare på. Jeg må nesten få en henvendelse fra vedkommende slik at jeg kan sjekke det nærmere. Rosiner i vanlige kjøttpølser skal ikke forekomme. Det er bare å beklage.

Språkprofessor Finn-Erik Vinje bekrefter at rosinen ikke hører hjemme i andre pølser enn eventuelt blodpølsa.

-  Uttrykket kommer av en gammel skikk med at man la inn en eller flere rosiner i enden når man stoppet blodpølser, altså der man knyter pølsa igjen. Det var vel for smakens skyld man gjorde det, sier han.

-  Selve uttrykksmåten er i alle fall tre- fire hundre år gammel, og betyr en gledelig, overraskende avslutning på noe, sier han.

HER ER\'N: Rosinen i pølsa fra Nordfjord Kjøtt.
ET FUNN: Pål Brekke Indregard skulle sette til livs en pølsemiddag fredag kveld da han kom over den tørkede druen.
SKAL? SKAL IKKE: Pål vurderer om han skal smake på pølse med rosin eller ikke før han tar et jafs.