Fant rotte i Tine-yoghurt

I dag fikk Gaute Beckett Holmslet svaret på hva den hårete klumpen i frokosten hans var.

VÆRHÅR I MATEN: I juni fant Gaute Beckett Holmslet en hårete klump i Go'morgen-yoghurten sin. I dag fikk han beskjed om hva dette egentlig var. Foto: privat
VÆRHÅR I MATEN: I juni fant Gaute Beckett Holmslet en hårete klump i Go'morgen-yoghurten sin. I dag fikk han beskjed om hva dette egentlig var. Foto: privatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 18. juni hadde han hadde tatt en Go'morgen-yoghurt fra Tine med seg på jobben, som han ofte pleide å gjøre. Men idet han skulle ta seg en god skje med yoghurt, oppdaget han at ikke alt var som det skulle være.

- Da jeg satt ved pulten og akkurat skulle til å stikke skjeen nedi, var det noe som stakk opp. Jeg løftet det opp, og så at det hang fast til noe ekkelt, fortalte Holmslet til Dagbladet tidligere denne måneden.

Han beskrev dette «noe som stakk opp» som klumpete, hårete - og på størrelse med en porsjon snus. Ikke overraskende ødela hendelsen Holmslets appetitt resten av dagen.

Værhår stakk ut Holmslet tok kontakt med Tine, som ifølge aftenbladet.no sendte en budbil for å hente «klumpen».

- De har fulgt meg opp hele tida, gitt meg informasjon om saken, og sagt at den har hatt høyeste prioritet, sier han til avisa.

Men Tines laboratorium Tunga måtte gi opp, og sendte det videre til Norsk institutt for naturforskning (NINA).

Og i dag fikk han endelig beskjed om hva som befant seg i yoghurten.

- I yoghurten fant jeg deler av en importert svartrotte. Mest sannsynlig var det kinnet til rotten med værhår stikkende ut, som havnet sammen med rosinene i yoghurtens kornblanding, forteller Holmslet til aftenbladet.no.

Stavangermannen er bosatt i Oslo der han jobber som journalist for Dinside.no.

Det viste seg at denne rottedelen hadde funnet veien til kornblandingen i Homslets yoghurt før den kom ut i butikkhyllene. Gjenstanden var relativt stor med flere centimeter lange hår stikkende ut.

ROTTE: Etter å ha blitt analysert, viste klumpen seg å være en svartrotte som ikke lenger finnes i Norge. Foto: privat
ROTTE: Etter å ha blitt analysert, viste klumpen seg å være en svartrotte som ikke lenger finnes i Norge. Foto: privat Vis mer

- Jeg så først noen hår som stakk opp, og tenkte: Dette kan umulig være en god ting, sier han til aftenbladet.no.

Kornblandingssekk Klumpen er en del av en svartrotte, en art som ikke lenger finnes i Norge. Derimot finnes den i et land der en av Tines underleverandører holder til. Ifølge Holmslet har Tine funnet ut hvor rotta har kommet seg inn - og til og med i hvilken kornblandingssekk.

- De sier de aldri har vært borti liknende og har lagt seg flat og unnskyldt seg. Jeg får også kompensasjon. Men det blir ikke et års forbruk av yoghurt, akkurat. De gav meg et gavekort på Billettservice,og sa at jeg fortjente en god opplevelse etter å ha opplevd en så dårlig en, sier han til avisa.

Overfor Aftenbladet roser Holmslet Tine for å ha fulgt ham opp og vært profesjonelle. Men han har ikke spesielt lyst på Go'morgen-yoghurt med det første, påpeker han.

Skjerper rutinene Kommunikasjonsrådgiver Tove Iversen i Tine sier dette tilfellet er snakk om en engangshendelse.

- Etter at vi fikk analysen som vi etterspurte av NINA, har vi vært i kontakt med våre underleverandører og funnet ut at dette fremmedlegemet mest sannsynlig har kommet seg inn i en sekk med kornblanding et sted i Sør-Europa. Denne sekken er tatt hånd om, og vi har etter denne saken skjerpet rutinene samt kravene til våre underleverandører, sier Iversen.

- Det er beklagelig at dette skjedde, men av og til ting skjer ting som ikke skal skje, sier hun til Aftenbladet.

MISTET APPETITTEN: Gaute B. Holmslet har ikke spist yoghurt på en stund. Foto: privat
MISTET APPETITTEN: Gaute B. Holmslet har ikke spist yoghurt på en stund. Foto: privat Vis mer