(Dagbladet.no): Bare innenfor noen få kvartaler langs Akerselva i Oslo ble 17 av 21 undersøkte klubber og restauranter stengt under en aksjon som ble startet i november i fjor, men som ble intensivert etter påske.
Politiet, Mattilsynet, toll- og brannvesen samarbeidet om aksjonen, som avdekket flere forhold:
• Tining av kjøtt direkte i oppvaskkummen • Lagring kjøtt i et rom med åpen kloakk• Smuglersigaretter og smuglerkjøtt• Rotter og kakerlakker• For høy temperatur i fryseboks og kjøleskap• Brudd på brannforskrifter• Servering av alkohol og mat uten nødvendig tillatelse• Omsetning av narkotika
Mattilsynet mener folk kan bli matforgiftet av å spise mat fra de 17 stedene.
- Vi har stengt stedene fordi maten ikke er trygg. Dette er alvorlig, sier seksjonsleder Inger-Marie Øymo i Mattilsynet til Dagbladet.
• Har du tips eller innspill i denne saken? Kontakt Dagbladets journalist på hfre@dagbladet.no
Fikk karanteneTre av stedene fikk tre måneders karantene, fordi de har brutt matforskriftene flere ganger.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger