Fant ryggsekken til savnet 10-åring på Stord

Skulle gå to kilometer fra fotballtrening. Var lite kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politi, frivillige og hundepatruljer leter natt til tirsdag etter en ti år gammel gutt på Leirvik på Stord.

Gutten kom ikke hjem som avtalt etter fotballtrening mandag kveld.


Like før klokka 05 ble guttens ryggsekk funnet på et sted som ikke er korteste veien hjem. Gutten er fortsatt savnet, melder NRK Dagsnytt.

- Vi leter etter en ti år gammel gutt med asiatisk utseende. Gutten ble sist sett klokka 20.40 ved sin skole, Lenvik skole på Stord. Avtalen var at han skulle gå hjem derfra. Dette er en strekning på rundt to kilometer. Da gutten ikke var kommet hjem, ble han meldt savnet klokka 22, sier operasjonsleder Terje Tonning i Sunnhordland og Haugaland politidistrikt til NTB.

Ved 03-tiden natt til tirsdag var mellom 30 og 40 frivillige fra Røde Kors i sving med å lete etter gutten.

Ifølge politiet hadde tiåringen vært på fotballtrening. Han fikk sitte på i bilen til faren til en av de andre spillerne hjemover.Skulle gå to kilometerVed skolen ble han sluppet av for å gå de siste to kilometerne.


- Gutten hadde på seg blå dongeribukser, en rød ytterjakke og han bar på en blåsort skolesekk, sier Tonning.

Politiet opplyser at gutten kom til Norge med sin familie tidligere i år, noe som trolig betyr at han ikke har noe stort nettverk og dessuten kan være usikker på språket.

- På den annen side er den aktuelle strekningen den samme han har som skolevei fem dager i uken. Det er en strekning som er belyst på det tidspunktet da han normalt skulle gått hjem, sier operasjonsleder Tonning. 


(NTB).