Fant savnet brannmann etter 31 timer i ruinene

Etter eksplosjonen i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 50 er bekreftet omkommet og over 700 er skadd etter de to store eksplosjonene som rammet den kinesiske byen Tianjin onsdag kveld.

Og ingen vet foreløpig hva som utløste de to massive smellene i havnebyen.

Ulykkesstedet ser fortsatt ut som en krigssone og kinesiske myndigheter opplyser at 217 militære eksperter er på plass for å granske åstedet.

Den første eksplosjonen er sporet tilbake til et varelager som inneholdt «farlige og kjemiske varer». Bygningen eies av Tianjin Dongjiang Port Ruihai International Logistics, men det er foreløpig ukjent hva som forårsaket det hele.

ØDE: Slik ser det ut ved lagerområdet der eksplosjonene fant sted. Foto: Xinhua/Polaris
ØDE: Slik ser det ut ved lagerområdet der eksplosjonene fant sted. Foto: Xinhua/Polaris Vis mer

I natt ble en brannmann reddet ut av ruinene. Ifølge NBC News hadde mannen vært savnet i 31 timer. Brannmannen på 19 år hadde brannskader i ansiktet og slet med hukommelsestap.

Flammer før eksplosjonen Torsdag var det usikkerhet rundt kjemiske stoffer i lufta. Dette førte til at redningsarbeid og brannslokking ble utsatt.

Det statlige nyhetsbyrået Xinhua meldte om flere småbranner og veier som ikke var tilstrekkelig ryddet.

BBC skriver at allerede før eksplosjonene var det flere brannmenn som arbeidet ved stedet for å kontrollere flammer. Dette er trolig grunnen til at 17 av 50 omkomne er brannmenn.

Tilbakeholdne Ifølge nettstedet EjInsight, som siterer den kinesiske avisa Ming Pao, brukte lokal presse over ti timer på å rapportere fra hendelsene.

Eksplosjone skjedde rundt halv elleve om kvelden lokal tid. Det var tyst i lokalt tv i ti timer, og det ble heller prioritert koreanske dramaserier, skriver avisa.

Avisa skriver også at nyhetssendingene morgenene etter viet ett minutt til eksplosjonen, uten å nevne antall døde eller skadde.

Stormet av scene Kinesiske medier melder at av 700 skadde så er 71 av disse kritisk skadd.

En gruppe tjenestemenn som stilte opp på en pressekonferanse om eksplosjonene torsdag, ble pepret med spørsmål om hvilke kjemikalier som ble lagret i tankene som eksploderte, melder NTB. De kunne imidlertid ikke gi noen klare svar, og seansen endte brått med at gruppen stormet av scenen.

De militære ekspertene sjekket blant annet lufta. i området for giftige gasser. Redningspersonell på ulykkesstedet har fått ordre om å bruke verneutstyr på grunn av faren for å bli utsatt for giftige kjemikalier, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Seint torsdag arbeidet redningsmannskapene blant annet med å fjerne 700 tonn natriumcyanid fra ulykkesstedet, melder kommunistpartiets avis Folkets Dagblad.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram