Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant sekken til savnet mann (48)

Stortstilt leteaksjon i gang i Noresund.

KASTET AV HER:  Halvveis fra Oslo til Gol, ble den savnede mannen kastet av ekspressbussen til Hallingdal ved denne opplyste busslomma i Noresund sentrum ved natt til søndag. Bildet er tatt ved 23-tiden søndag under samme lys- og gråværsforhold. Foto: ANDERS EVJEN
KASTET AV HER: Halvveis fra Oslo til Gol, ble den savnede mannen kastet av ekspressbussen til Hallingdal ved denne opplyste busslomma i Noresund sentrum ved natt til søndag. Bildet er tatt ved 23-tiden søndag under samme lys- og gråværsforhold. Foto: ANDERS EVJEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Sekken til den 48 år gamle savnede islendingen er trolig funnet like utenfor Noresund sentrum i Krødsherad kommune.

- Sekken ble funnet av en tilfeldig privatperson på riksvei 7 like utenfor sentrum i retning Hallingdal. Den er nå overlevert til politiet. Sekken tilhører etter all sannsynlighet den savnede personen, sier fungerende stabssjef Ståle Versland i Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

48-åringen satt på ekspressbussen fra Oslo til Gol i Hallingdal natt til søndag. Mannen måtte gå av bussen i Noresund sentrum ved Krødsherad kommune, cirka 80-90 kilometer fra hans bestemmelsessted Gol i Hallingdal. Mannen skal ha vært beruset og det ble funnet en tom spritflaske ved busslommen som kan ha tilhørt savnede.

Stortstilt leteaksjon
Politiet vet ikke noe mer om sekken på nåværende tidspunkt eller om den inneholdt noe spesielt.

- Utover det pågår leteaksjonen for fullt, sier Versland.

Mannskaper fra Røde Kors fra flere kommuner i Buskerud er satt inn og det vurderes å sette inn helikopter i søket.

00.28: Bilde fra overvåkningskamera på Noresund natt til søndag som viser personen som ble kastet av bussen og som siden har vært savnet.
Foto: overvåkingskamera Statoil / SCANPIX
00.28: Bilde fra overvåkningskamera på Noresund natt til søndag som viser personen som ble kastet av bussen og som siden har vært savnet. Foto: overvåkingskamera Statoil / SCANPIX Vis mer

Tidligere i dag gikk politiet ut med et bilde av den savnede mannen i håp om tips fra publikum. Bildet er tatt på statoilstasjonen i Noresund klokka 00.28 natt til søndag. Ifølge rutetabellen til ekspressbussen, ankom bussen Noresund cirka klokka 00.11. Mannen er senere trolig sett langs veien etter observasjonen på bensinstasjonen.

- Ikke påkjørt
Politiet tror ikke mannen er påkjørt langs veien, selv om det var tåkete og mannen gikk i mørke klær. Letemannskapene har heller ikke spor som peker mot at mannen kan ha havnet i fjorden.

48-åringen er 180 centimeter høy, han har fyldig halvlangt mørkt hår, en liten mørk bart og et lite fippskjegg. Da han ble borte hadde han på seg olabukse, en mørk genser med flere farger på skulderpartiet og en ryggsekk.

48-åringen snakker norsk med sognesleng og islandsk aksent.

STORSTILT LETEAKSJON: Røde Kors og politi lette etter den savnede mannen i natt og fortsetter i dag. Foto: ANDERS EVJEN
STORSTILT LETEAKSJON: Røde Kors og politi lette etter den savnede mannen i natt og fortsetter i dag. Foto: ANDERS EVJEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media