Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant Shannon (9) og stefarens onkel i hver sin sengeskuff

Politiet stormet leilighet. Nå er Paul Drake (39) arrestert, mistenkt for kidnapping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I 24 dager lette hundrevis av politifolk døgnet rundt etter ni år gamle Shannon Matthews. I går ble hun funnet i god behold i en leilighet i Lidgate Gardens i Dewsbury, like i nærheten av der hun bor.

Politiet handlet på tips fra publikum, og slo inn døra på leiligheten. Der fant de Shannon, som har vært sporløst borte siden 19. februar, liggende i en sengeskuff.

Sammenkrøpet i sengeskuffen ved siden av, fant politiet 39 år gamle Paul Drake. Han er onkelen til Shannons stefar Craig, ifølge Daily Mail.

Naboer skal ha fortalt at de hadde hørt fottrinn fra et barn i leiligheten.

Arrestert

Paul Drake er nå arrestert, mistenkt for å ha kidnappet jenta. Britiske medier melder at Drake fra tidligere er fratatt omsorgen for sine egne barn.

Ifølge Timesonline, skal politiet ha blitt fortalt at Drake alltid kjører bil hvis han beveger seg utenfor leiligheten. I og med at hans Peugot sto parkert utenfor leiligheten, hadde politiet grunn til å tro at Paul Drake oppholdt seg i leiligheten.

Undersøkelsen av leiligheten i Lidgate Gardens ble vurdert til å være mer enn en vanlig dør-til-dør-aksjon, og det ble tilkalt forsterkninger før politiet stormet leiligheten.

image: Fant Shannon (9) og stefarens onkel  i hver sin sengeskuff

Mora får ikke se datteren

Det vil ta tid før ni år gamle Shannon blir gjenforent med sin nærmeste familie. Politiet vet foreløpig for lite om hvorfor hun havnet i leiligheten til stefarens onkel. Derfor må moren Karon vente ytterligere før hun får se datteren Shannon igjen.

- Vi må få snakket med Shannon for å finne ut hva som er skjedd. Det ville være uansvarlig å gjenforene henne med familien før vi har klarhet i hendelsesforløpet, sier en politikilde til Daily Mail.

Shannons biologiske far er henrykt over at datteren er kommet til rette i god behold.

- Det er som å vinne i lotto, sier han.

- Det var jeg som ringte å fortalte faren om de gode nyhetene. Han kunne nesten ikke tro det. Akkurat som meg, var han nesten på gråten, sier Shannons onkel Neil Hyett.

Jubelscener

Shannom Matthews er ved godt mot, virker avslappet og leker med en kattunge i påvente av at politiet skal utspørre henne, melder Sky News.

Nyheten om at Shannon Matthews er kommet til rette har skapt jubel i hele Dewsbury. Skolebarn i gata hvor Shannon bor kastet seg gråtende om halsen på hverandre og kastet «savnet»-plakater opp i lufta.

- Jeg skal gi henne 22 brev fra vennenen hennes. Jeg har savnet henne så mye, sier Shannons klassekamerat Callie Brown.

VAR SAVNET: Shannon Matthews (9) forsvant 19. februar.
JUBEL: I Shannon Matthews gate i Dewsbury sto jubelen i taket da det ble kjent at niåringen er funnet i god behold.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media