OPPRØRT:  Mari Roslands katt, Mr. Magoo, ble plutselig borte. Ei uke seinere dukket makabre bilder av katta opp på Facebook. Hun har nå politianmeldt mannen som la ut bildene.  Foto: Marie von Krogh
OPPRØRT: Mari Roslands katt, Mr. Magoo, ble plutselig borte. Ei uke seinere dukket makabre bilder av katta opp på Facebook. Hun har nå politianmeldt mannen som la ut bildene. Foto: Marie von KroghVis mer

Fant sin drepte katt på Facebook

«Sånn går det når du pisser på Harleyen» sto det under bildet av Mari Roslands døde katt. Den hadde vært borte i ei uke da hun oppdaget de makabre dødsbildene på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| VARHAUG/OSLO: - Jeg fikk helt sjokk, sier Mari Rosland (27), til Dagbladet.

Da katta hennes Mr. Magoo (4,5 år), ble borte ante hun uråd:

- Han var som et familiemedlem, og var aldri borte mer enn en dag eller to, sier Rosland til Dagbladet.

Hun begynte å lete etter den, og etter en ukes tid fikk 27 - åringen tips om å sjekke Facebook. På Facebook - sida til en sambygding fant hun brutale bilder av katta si:

På det ene bildet er kattas hode i klem under en garasjeport, og på det andre bildet ligger katta død og utstrekt med synlige merker i pelsen.

Under det ene bildet hadde mannen skrevet: «Sånn går det når du trenger deg inn i garasjen å pisser på Harleyen.; o)»

- Jeg ble veldig lei meg, og sint. Jeg synes det var makabert. Tenk at noen kan gjøre noe sånt, sier Rosland .

- Bare en kattDa hun første gang prøve å anmelde forholdet ringte hun nødnummeret til politiet  - de synes ikke saken var alvorlig:

- Det er bare en katt, fikk hun først til svar.

Rosland gikk så til lensmannskontoret på Hå, og her fikk hun politianmeldt mannen. Saken er nå under behandling.

Like etter at Rosland gikk til politiet, skal mannen ha fjernet både bilder og kommentarer fra Facebook - sida.

Hun har selv kontaktet mannen. Han skal ha innrømmet overfor Rosland at katta mistet livet i hans garasje, men mente det var et uhell. Han skal ha smelt igjen garasjeporten for å skremme katta  - ikke ta livet av den.

- Hvis det var et uhell, hvorfor kontaktet han ikke meg? Jeg tror ikke på han. Jeg synes det er brutalt at man kan ha det gøy på et dyrs bekostning, sier Rosland.

Tre års fengselInformasjonsansvarlig i Dyrebeskyttelsen, Odd Harald Eidsmo, er opprørt over bildene som ble lagt ut på Facebook:

- Denne saken viser hvordan mange har et forkastelig syn på dyr, som tilsier at de kan behandle dyr som de selv vil. At slike personer åpenbart ikke frykter reaksjoner fra verken politi, rettsapparat eller miljøet rundt viser hvilken utbredelse disse holdningene har fått.

Ifølge Dyrebeskyttelsen kan mishandling av dyr føre til tre års fengsel, men Eidsmo mener at det er alt for mild håndtering av slike saker i Norge:

- Politi og rettsvesen utnytter ikke fullt ut strafferammene. Hensynet til de som mishandler dyr er større enn hensynet til dyret. Et dyreliv får på denne måten mindre verdi, sier Eidsmo.

- Personer som denne mannen, som har drept eller mishandlet en annen persons katt, har på papiret gjort noe ulovlig, men all erfaring tilsier at politiet vil nedprioritere saken, tror Eidsmo.

Dagbladet var i går kontakt med mannen som skal ha lagt ut bildene - han benekter all kjennskap til saken. Men flere kilder Dagbladet har snakket med bekrefter at bildene av Roslands katt lå på mannens Facebook - side.

KLEMT I GARASJEPORTEN:  Mari Rosland fant dette bildet av katta si på Facebook med kommentaren: «Sånn går det når du trenger deg inn i garasjen å pisser på Harleyen.; o)»
Foto: Privat
KLEMT I GARASJEPORTEN: Mari Rosland fant dette bildet av katta si på Facebook med kommentaren: «Sånn går det når du trenger deg inn i garasjen å pisser på Harleyen.; o)» Foto: Privat Vis mer