TILBAKE: Odd Sigurd Refsnæs' kjære sykkel er igjen hjemme på Singsaker i Trondheim. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD / DAGBLADET
TILBAKE: Odd Sigurd Refsnæs' kjære sykkel er igjen hjemme på Singsaker i Trondheim. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD / DAGBLADETVis mer

Fant sin egen stjålne sykkel på Finn.no

Odd Sigurd Refsnæs (36) avtalte møte med selgeren, tok med seg politiet og fikk den frekke tyven pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Til sin store overraskelse oppdaget Trondheims-mannen Odd Sigurd Refsnæs (36) sin nylig stjålne sykkel avertert på Finn.no til spottpris - dagen etter tyveriet. Snartenkt som han var, hev han seg rundt og laget avtale med selgeren - en ung mann på 19 år.

- Fornærmede tok kontakt med oss, og vi ble med da han skulle hente sykkelen. Vi holdt oss i bakgrunnen under handelen, deretter gikk vi til pågripelse av den unge mannen, sier politiførstebetjent Pål Berg i vinningsgruppa ved Sentrum politistasjon i Trondheim til Dagbladet.

- Det er blitt meg fortalt at han er en angrende synder, legger han til.

Handlet raskt Sykkelen ble stjålet natt til tirsdag denne uka. Sykkeltyven ble pågrepet av politiet i 21-tida dagen etter.

- Sykkelen sto parkert utenfor huset, og jeg oppdaget tirsdag morgen at den var borte, forteller Refsnæs til Dagbladet.

36-åringen er avhengig av sykkelen for å komme seg til jobb, og satte straks i stand en annen for å løse transportproblemet. Men begivenhetenes gang kom ham nesten i forkjøpet; allerede neste dag var tyvegodset lagt ut for salg.

- Jeg surfet på Finn.no, og så med en gang at det var min sykkel som var lagt ut, sier han.

Annonsen, som bare oppga selgerens fornavn og en e-postadresse, beskrev sykkeltypen, utstyret og tilstanden, i tillegg til å vise bilde av den. Odd Sigurd tok straks affære og sendte en e-post der han uttrykte interesse.

- Vi avtalte møte utenfor en Rema 1000-butikk i sentrum samme dag. Så ringte jeg politiet, forteller han.

Hadde mobilsamtale i gang Politiet fattet interesse og gikk med på å sende en sivil patrulje for å overvåke møtet.

- Jeg møtte selgeren alene utenfor butikken, men hadde mobilen i gang i lomma, slik at patruljen kunne høre hva som ble sagt. Etter et par-tre minutter parkerte de diskré i nærheten av oss og konfronterte selgeren - som tilsto med en gang, forteller Odd Sigurd.

At han fikk tilbake sykkelen såpass raskt, betegner han som «utrolig flaks».

- Sykkelen er ikke spesielt verdifull, men det er veldig irriterende å bli frastjålet eiendeler, sier 36-åringen.

Han beskriver tyven som en helt vanlig 19-åring.

Plettfritt rulleblad 19-åringen, som ikke er tidligere straffet, har innrømmet at han så seg ut sykkelen på Singsaker i Trondheim, og at han klippet låsen og tok den med seg. Deretter la han ut salgsannonsen på Finn.no.

- Ut ifra at sykkeltyven er så ung, og at han ikke har noe på rullebladet fra før, vil jeg erfaringsmessig se for meg at han vil bli straffet i form av et forelegg, sier Pål Berg i Trondheims-politiet.

Førstebetjenten forteller at politiet har vært med på liknende pågripelser før.

- Det hender at folk tar kontakt og vil at vi skal bli med når de skal kjøpe tilbake tyvgods. Vi er handlingsstyrt i politiet, og blir med hvis vi kan. Noen ganger har vi kapasitet, andre ganger ikke, sier Berg.

SYKKELGLEDE: Også Odd Sigurds datter Synnøve Hugdahl Refsnæs (6 1/2) er begeistret for den tilbakevendte sykkelen. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD / DAGBLADET
SYKKELGLEDE: Også Odd Sigurds datter Synnøve Hugdahl Refsnæs (6 1/2) er begeistret for den tilbakevendte sykkelen. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD / DAGBLADET Vis mer