Fant sin egen stjålne sykkel på Finn.no

Odd Sigurd Refsnæs (36) avtalte møte med selgeren, tok med seg politiet og fikk den frekke tyven pågrepet.

TILBAKE: Odd Sigurd Refsnæs' kjære sykkel er igjen hjemme på Singsaker i Trondheim. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD / DAGBLADET
TILBAKE: Odd Sigurd Refsnæs' kjære sykkel er igjen hjemme på Singsaker i Trondheim. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Til sin store overraskelse oppdaget Trondheims-mannen Odd Sigurd Refsnæs (36) sin nylig stjålne sykkel avertert på Finn.no til spottpris - dagen etter tyveriet. Snartenkt som han var, hev han seg rundt og laget avtale med selgeren - en ung mann på 19 år.

- Fornærmede tok kontakt med oss, og vi ble med da han skulle hente sykkelen. Vi holdt oss i bakgrunnen under handelen, deretter gikk vi til pågripelse av den unge mannen, sier politiførstebetjent Pål Berg i vinningsgruppa ved Sentrum politistasjon i Trondheim til Dagbladet.

- Det er blitt meg fortalt at han er en angrende synder, legger han til.

Handlet raskt Sykkelen ble stjålet natt til tirsdag denne uka. Sykkeltyven ble pågrepet av politiet i 21-tida dagen etter.

- Sykkelen sto parkert utenfor huset, og jeg oppdaget tirsdag morgen at den var borte, forteller Refsnæs til Dagbladet.

36-åringen er avhengig av sykkelen for å komme seg til jobb, og satte straks i stand en annen for å løse transportproblemet. Men begivenhetenes gang kom ham nesten i forkjøpet; allerede neste dag var tyvegodset lagt ut for salg.

- Jeg surfet på Finn.no, og så med en gang at det var min sykkel som var lagt ut, sier han.

Annonsen, som bare oppga selgerens fornavn og en e-postadresse, beskrev sykkeltypen, utstyret og tilstanden, i tillegg til å vise bilde av den. Odd Sigurd tok straks affære og sendte en e-post der han uttrykte interesse.

- Vi avtalte møte utenfor en Rema 1000-butikk i sentrum samme dag. Så ringte jeg politiet, forteller han.

Hadde mobilsamtale i gang Politiet fattet interesse og gikk med på å sende en sivil patrulje for å overvåke møtet.

- Jeg møtte selgeren alene utenfor butikken, men hadde mobilen i gang i lomma, slik at patruljen kunne høre hva som ble sagt. Etter et par-tre minutter parkerte de diskré i nærheten av oss og konfronterte selgeren - som tilsto med en gang, forteller Odd Sigurd.

At han fikk tilbake sykkelen såpass raskt, betegner han som «utrolig flaks».

- Sykkelen er ikke spesielt verdifull, men det er veldig irriterende å bli frastjålet eiendeler, sier 36-åringen.

Han beskriver tyven som en helt vanlig 19-åring.

Plettfritt rulleblad 19-åringen, som ikke er tidligere straffet, har innrømmet at han så seg ut sykkelen på Singsaker i Trondheim, og at han klippet låsen og tok den med seg. Deretter la han ut salgsannonsen på Finn.no.

- Ut ifra at sykkeltyven er så ung, og at han ikke har noe på rullebladet fra før, vil jeg erfaringsmessig se for meg at han vil bli straffet i form av et forelegg, sier Pål Berg i Trondheims-politiet.

Førstebetjenten forteller at politiet har vært med på liknende pågripelser før.

- Det hender at folk tar kontakt og vil at vi skal bli med når de skal kjøpe tilbake tyvgods. Vi er handlingsstyrt i politiet, og blir med hvis vi kan. Noen ganger har vi kapasitet, andre ganger ikke, sier Berg.

SYKKELGLEDE: Også Odd Sigurds datter Synnøve Hugdahl Refsnæs (6 1/2) er begeistret for den tilbakevendte sykkelen. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD / DAGBLADET
SYKKELGLEDE: Også Odd Sigurds datter Synnøve Hugdahl Refsnæs (6 1/2) er begeistret for den tilbakevendte sykkelen. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD / DAGBLADET Vis mer