Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant skudd, narkotika og ninjastjerne i trafikkontroll

Og mengder med kontanter. - Vi vil gjøre samfunnet oppmerksom på hva som skjer hos Hells Angels, sier Troms-politiet.

 ADVARER:  Politiet i Troms forteller om beslag i bilen til en Hells Angels-sympatisør før helgen før å advare mot dette miljøet i Troms. ILLUSTRASJONSFOTO: AFP/SCANPIX.
ADVARER: Politiet i Troms forteller om beslag i bilen til en Hells Angels-sympatisør før helgen før å advare mot dette miljøet i Troms. ILLUSTRASJONSFOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Troms har anmeldt og siktet et medlem av MC-klubben Warriors i Harstad for ulovlig besittelse av våpen og narkotika.

MC-klubben er en av støtteklubbene til Hells Angels i Tromsø, opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding i ettermiddag.

Det var under en trafikkontroll på innfarstveien til Tromsø -  E8 - tidlig på morgenen sist fredag at politiet fant rifle- og pistolammunisjon, ulovlig kastestjerne og  narkotika i en bil som ble stoppet.

Mannen i 30-årene er løslatt etter avhør, opplyser politiet.

Mannen ble løslatt samme ettermiddag, sammen med en kvinnelig passasjer i 20-årene, som er siktet for brudd på narkotikalovgivningen.

Titusener i kontanter - Vi hadde en helt ordinær trafikkontroll på E8 like utenfor Tromsø ved 05.30-tiden, og dette var en av flere biler som ble vinket inn uten at det ble registrert høy fart. Noe av narkotikaen lå åpent i bilen, resten fant våre tjenestefolk etter en udramatisk ransaking av bilene og de to personene. Vi fant blant annet noen titusen kroner i kontanter, sier sjef for etterforskningsseksjonen ved Tromsø politistasjon, Odd Morten Pettersen, til Dagbladet.

Troms politidistrikt har markert seg skarpt i «krigen» mot det kriminelle MC-miljøet og Hells Angels i Tromsø.

Dette forklarer etterforskningssjefen om bakgrunnen for at politiet på eget initiativ går ut med opplysninger om ransakingen og siktelsen:

- Vi vil gjøre samfunnet oppmerksom på hva som rører seg i dette miljøet i Tromsø, sier Pettersen til Dagbladet.

Politiet beslagla både amfetamin og hasj, i underkant av 50 gram totalt.

Før helgen gikk Hells Angels-medlemmer i Oslo ut i Dagbladet og hevdet at politiets forfølgelse har gått for langt.

Ninjastjerne og skarpe skudd Også 50-60 skudd til rifle og pistol, flere bankkort og mobiltelefoner ble beslaglagt. Kortene og mobilene var registrert på andre enn de to i bilen, men politiet har foreløpig ikke fått noen stjåletmeldinger på kortene eller mobilene.

- Det er vel ikke forbudt verken å ha mye kontanter eller andres mobiltelefoner på seg?

- Her er det blandingen av elementer vi vil rette søkelyset mot. Det er definitivt ikke lov å ha amfetamin, hasj og slåssredskap som ninjastjerne, sier Pettersen til Dagbladet.

Ifølge etterforskningssjefen ble det ikke funnet våpen.

Skulle med fly Mannen i 30-årene, som er kjent av politiet fra tidligere narkotikasaker, har forklart at han var på vei til Tromsø for å ta fly videre til Trondheim.

Etterforskningssjefen kjenner ikke til siktedes bevegelser etter at han ble sluppet fri igjen fredag.

- Fokuset på det kriminelle MC-miljøet gjør at vi prioriterer å få få slike saker raskt etterforsket og ekspedert videre til rettsapparatet. Vi etterforsker flere slike saker for tiden. Og Hells Angels-sjefen i Tromsø har sittet i varetekt siden før jul i påvente av en rettskraftig dom for vold, påpeker politioverbetjent Odd Morten Pettersen.

 SAMORDNET AKSJON:  I begynnelsen av mars gikk politiet til samordnet aksjon mot Hells Angels-miljøer i Trondheim, Lillehammer og Tromsø. Her har politiet forseglet et lokale i Trondheim. Fredag stoppet politiet i Troms en Hells Angels-sympatisør og gjorde en rekke beslag i bilen. FOTO: TOR AAGE HANSEN, SCANPIX.
SAMORDNET AKSJON: I begynnelsen av mars gikk politiet til samordnet aksjon mot Hells Angels-miljøer i Trondheim, Lillehammer og Tromsø. Her har politiet forseglet et lokale i Trondheim. Fredag stoppet politiet i Troms en Hells Angels-sympatisør og gjorde en rekke beslag i bilen. FOTO: TOR AAGE HANSEN, SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media