Fant skytevåpen ved far

GRASBERGET (Dagbladet): En familie fra Brandval ble i går funnet skutt i ei hytte på Grasberget ved Kongsvinger. Politiet tror at familiefaren (37) skjøt datteren (11), sønnen (6) og kona (38), før han skjøt seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi tror dette er en familietragedie, sier politifullmektig Kathrine Wold-Kristoff ved Kongsvinger politistasjon.

Klokka 14.05 ble det slått full drapsalarm på Kongsvinger. Et familiemedlem som skulle besøke de fire på hytta, fant de fire drept. Mannen varslet umiddelbart politiet.

Tragedie

- Etter at kriminalteknikeren vår hadde vurdert åstedet, har vi trukket den konklusjonen at dette er en familietragedie. Vi har ingen grunn til å tro at det er en ukjent gjerningsmann, sier politifullmektig Kathrine Wold-Kristoff.

Hun bekrefter samtidig at politiet har funnet et skytevåpen, som vil bli undersøkt.

Knust vindu

- Foreløpig vet vi ikke med sikkerhet om drapsvåpenet er funnet, men det er ingen grunn til å tro at det er noe annet våpen som er brukt, sier Wold-Kristoff.

Politifullmektigen ønsker ikke å si noe om hvem av de drepte som har avfyrt skuddene.

Men andre kilder i politiet bekrefter at våpenet - det antakelige drapsvåpenet - ble funnet ved siden av den 38 år gamle familiefaren. Ingen vet nøyaktig hva som har skjedd inne i hytta, men et knust vindu fra våpenskudd vitner om tragedien som utspant seg innenfor hyttas fire vegger.

- Overraskende

Politifullmektig Kathrine Wold-Kristoff bekrefter overfor Dagbladet at den drepte familien ikke tidligere er kjent av politiet.

- Verken familien, venner eller politiet har hatt noen form for indikasjoner på at noe kunne skje. De tragiske drapene er helt uforståelige. Vi har ikke noen opplysninger om et eventuelt motiv, sier Wold-Kristoff.

Politiet på Kongsvinger sperret av et større område, og full etterforskning ble iverksatt, umiddelbart etter at de døde ble funnet.

- Vi har også fått teknisk bistand fra Kriminalpolitisentralen i Oslo. Fire kriminalteknikere startet undersøkelsene på åstedet søndag kveld, sier Wold-Kristoff.

Drapsetterforskning

Selv om politiet på Kongsvinger er rimelig sikre på at det var familiefaren som først drepte de to små barna og kona, for deretter å skyte seg selv, har politiet iverksatt full drapsetterforskning.

Kriminalteknikerne fra Kripos vil trolig være ferdige med sine undersøkelser i løpet av natt til mandag.

Først etter at kriminalteknikerne har gjort sine undersøkelser, vil de fire drepte bli sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon.

FULL ETTERFORSKNING: Selv om politiet tror de står overfor en familietragedie, har politiet iverk-satt full drapsetterforskning. I går ettermiddag kom kriminalteknikere fra Kripos til åstedet.