Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant slagvåpen, kniver og fenghetter i supporterbuss

En buss med 50 ungarske supportere tatt på fersken med våpen i Ålesund etter at de stjal Helly Hansen-jakker.

RANSAKER BUSSEN: Politiet i Ålesund ransaket i ettermiddag supporter-bussen. Foto: Øyvind Walderhaug.
RANSAKER BUSSEN: Politiet i Ålesund ransaket i ettermiddag supporter-bussen. Foto: Øyvind Walderhaug. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag ettermiddag fikk politiet i Ålesund melding om at 20—30 personer hadde vært inne i en klesbutikk i sentrum og stjålet blant annet fire ytterjakker, melder TV2.

Da politiet gikk til ransakelse av en buss med rundt femti ungarske fotballsupportere oppdaget de flere våpen og narkotika.

Fant våpen og narkotika - Vi har funnet slagvåpen, kniver og en god del pyrotekniske ting og fenghetter. Det er snakk om hjemmelagede pyrotekniske ting. Vi fant også narkotika, opplyser operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, Leif Arne Valderhaug til Dagbladet.

Det skal være snakk om supportere til den ungarske fotballklubben Ferencvaros som torsdag spiller mot Aalesund.

Politiet mistenker at de pyrotekniske funnene skal være ment å brukes unde selve fotballkampen, opplyser Valderhaug.

- Vi vet jo ikke hva de har planlagt, men vi mistenker at de har tenkt å kaste det på banen- og det er jo ikke noe særlig, sier han.

Stjal Helly Hansen-jakker Politiet skal ha blitt oppmerksomme på våpnene i bussen da flere supportere skal ha blitt observert av vitner da de stjal Helly Hansen-jakker i en sportsforretning.

- Vi så en person med en slik jakke gå inn i bussen, og deretter ransaket vi bussen og fant våpen i tillegg, sier Valderhaug.

Ingen er foreløpig pågrepet i saken.  

Det skal ha vært omtrent 50 personer i bussen, men politiet forventer at flere supporterbusser vil ankomme Ålesund før kampstart.

- Vi forventer flere busser som er verre en dette, ja. Men vi vet ennå ikke hvor mange, så vi er spente. Vi har tatt høyde for at det skal bli bråk, og har økt bemanningen radikalt.